Németországi szülés: „hotelszoba” és magyar orvos

0

Egyre több magyar gyerek születik külföldön, azaz egyre több magyar nő szül külföldi kórházban. Ez történt Vandával is, aki a németországi Baden-Württemberg tartomány egyik kórházában adott életet kisfiának. Sokat elárul a jelenlegi helyzetről, hogy ott is volt magyar doktornő…

„Szerintem bárki, aki külföldön szült más és más, jó, rossz, vagy vegyes érzelmekkel távozik a kórházból.

Az én esetem 2017 novemberében történt, amikor a kisfiam úgy gondolta, hogy a kiírt időpontnál két héttel előbb jön.

Nekünk esélyünk se volt így a kórházba bejelentkezni vagy információs estre menni. A nőgyógyászom alapból későn, a 37. héten adott bejelentkező lapot a kiválasztott kórházba.

Kértünk időpontot, de még az időpont előtt megrepedt a burok. Sok magzatvíz itthon folyt el, aztán irány a kórház.

A flegma doktornő

Kedvesen fogadtak hajnali 3 órakor is, azonnali vizsgálatokat kezdtek, ahol egy flegma fiatal magyar doktornő megállapította, hogy felesleges volt jönni, hiszen ez vizelet, nem pedig magzatvíz!!

Már itt felment bennem a pumpa.

Aztán tovább vizsgáltak és persze hogy magzatvíz volt. Vajon mit gondolt a doktornő? Esetleg azt, hogy literszám magam alá pisilek??

No, menjünk tovább!

Mivel német nyelvtudásom szinte nulla volt, így testvéremék velem voltak szüléskor is, vagy angolul beszéltem, amit nagyon nem díjaztak.

A szülés

Nem kevesebb, mint három napig vártak, hogy magától meginduljon a szülés. Eközben minden műszak mást mondott, más volt a vélemény.

Amikor a szülés még mindig nem indult meg, akkor kaptam egy nap alatt három adagra elosztott indítót, ami megtette a hatását.

A vajúdáshoz biztosított hatalmas szoba jó kedvre derítő festményekkel, rajzokkal volt díszítve, ami nagyon tetszett.

A férjem velem volt végig, de 20 percenként jöttek ellenőrizni és nézni nst-t. Kádban is lazulhattam, profi Hebamme (szülésznő) volt jelen, aki mindenben segített.

A „hotelszoba”

Jött a szülés, profin levezették, a babát egyből megkaptam és kis idő múlva visszatoltak minket a kétfős szobába. Itt két nő tartózkodik egy „hotelszobában”, nem 5 vagy 6. Azért írom, hogy hotelszoba, mert úgy is néz ki.

Van benne egy korszerű privát fürdőszoba, ágy, asztal az étkezéshez, sólámpa és sorolhatnám. A szekrények nagyok, bőven lehet pakolni beléjük.

A nővérek mind nagyon kedvesek voltak, annak ellenére is, hogy keveset tudtam németül. Mindent mondtak, mit csinálnak épp a babámmal vagy velem.

Mivel távozásunkat megelőző este besárgult a kisfiam, így kékfény alá kellett tenni, de nem vitték el tőlem!! Ehelyett az én ágyam mellé hoztak kékfénnyel ellátott inkubátort és ott lehetett velem végig a kisbabám.

Ez nagyon jól esett, az pedig külön érdekes, hogy ennek itt ez a rendje.

Az étkezés

Az étkezésről annyit, hogy teljesen megfelelő, egy heti táblázaton kell bejelölnöd, mit szeretnél enni. Három fajtából lehet választani reggelit, ebédet és vacsorát is. A folyosón a tea, kávé, ásványvíz ingyenes a látogatóknak is.

A babának semmit nem kellett vinni, csak azt a ruhát, amiben aztán hazavittük. Minden egyebet kap az anyuka és a baba is.

Összességében jót tudok mondani az itteni szülésről, leszámítva néhány tévedést, egy-két flegma orvost, ami és akik előfordulnak bárhol. Ez az én kis lerövidített történetem.”

Csábítják a nővéreket

(Fotó: pixabay.com/PublicDomainPictures)

Share.

About Author

Leave A Reply