Németország választ

0

Németország vasárnap az urnákhoz járul, hogy eldöntse, ki vezesse a következő években az országot. A válasz szinte bizonyosan Angela Merkel lesz, ám kisebb meglepetések azért lehetnek.

Az utolsó közvélemény-kutatási adatok ugyanis arra utalnak, hogy az Alternatíva Németország számára elnevezésű jobboldali pártnak sikerült tovább erősítenie népszerűségét a szavazók körében.

Így nem lehet kizárni, hogy vasárnap közvetlenül felsorakozik a jelenleg kormányzó koalíciós pártok mögé és maga mögé utasítja a Baloldali Pártot, a zöldeket és a szabaddemokratákat – jelentette az InfoRádió németországi tudósítója.

Egy pénteki közvélemény-kutatás eredményei szerint ugyanis a kiváltképpen idegenellenes jelszavakkal fellépő, de igencsak szerény gazdasági felkészültségről tanúskodó Alternatíva Németország számára elnevezésű jobboldali párt újabb támogatókat tudott toborozni, és így a válaszadók immár 11 százaléka vallotta, hogy vasárnap az AfD betűszóval elhíresült pártra adja voksát.

Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába – külföldre mennél dolgozni? Válogass itt állást!

A kancellárt támogató két kereszténypárt változatlanul 36 százalékra, az ellenzéki zöldek 8 százalékra számíthatnak, míg a berlini törvényhozásból négy éve kibukott Szabaddemokrata Pártnak 10 százalékkal komoly esélye van a visszatérésre a szövetségi parlamentbe, a Bundestagba.

A szociáldemokraták, akik Martin Schulz pártelnökké választása után óriási lendülettel vetették magukat a kampányba, a héten tovább vesztettek népszerűségükből és így a voksok alig 21 százalékára számíthatnak.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

(Fotó: pixabay.com/ulleo)

Share.

About Author

Leave A Reply