„A világ leghálásabb munkáját fogtam ki”

1

Vani egy éve és négy hónapja költözött Németországba. A lehetőséget egy önkéntes programon keresztül ragadta meg, azóta szociális otthonban, fogyatékkal élő emberekkel foglalkozik. Teljesen más területet választott, mint azelőtt, új tapasztalatot szerzett és rengeteg szeretetet kapott.

„Egy önkéntes programon keresztül jöttem el Magyarországról, dolgoztam Drezdában és még sok pici faluban is. Általában reggel fél hétre megyek dolgozni egészen fél kettőig, majd négytől ötig.

Mindenkinek van egy csoportja, akiért felel, akit felügyel: én tíz embernek segítek. Feladataim közé tartozik többek között a reggeliztetés, a csoportom tagjainak felöltöztetése, fürdetése és pelenkázása, valamint a konyha rendben tartása. Sokszor megyünk sétálni, most jelenleg szánkózni is.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Imádom, amit csinálok, szerintem a világ leghálásabb munkáját fogtam ki. Nagyon boldog vagyok, hogy belevágtam. Persze nehézség akadt bőven, nagyon nehezen viseltem azt, hogy távol vagyok a családomtól, de mellette szeretem azt is, hogy külön élek, saját egzisztenciám van. Drezda pedig teljesen elrabolta a szívemet, egy mesében érzem magamat, amikor az utcákon sétálok.

Emellett sokat tanultam, erősen javult a nyelvtudásom, bővült a szókincsem, és észrevettem, hogy sokkal nyitottabb vagyok és már egyáltalán nincs kedvem, vagyis inkább időm hajat vasalni.

Ezek is érdekelhetnek

„Sokkal nyitottabb lettem”

„Nem számítottam arra, ami Londonban várt”

„Egyszerre találtam munkát és szerelmet”

A viccet félretéve, itt a németeknél látszik, hogy valami jól, vagy jobban működik. A környezeten is látszik, hogy pénzt és időt fektetnek bele. Míg Magyarországon azért dolgozunk, hogy megélhessünk, addig a németek azért dolgoznak, hogy élhessenek. A különbség csupán egy meg, de ez abszolút elgondolkodtató.

Ugyanez tapasztalható az ünnepek terén is. Számomra csoda, mi történik ilyenkor a városokban, de nem kérdés, hogy hazautazom a családomhoz. Már alig várom a sütik illatát, és a rotyogó húsleves hangját.”

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

(Fotó: socialworker.com)

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply