Németország, ahol a szemedbe mondják

0

A munkahelyi kultúra előzetes ismerete sok kellemetlenségtől és sokktól megkímélhet minket. Gala szerint például érdemes felkészülni arra, hogy Németországban nem csomagolják be a véleményüket.

„A németországi munkahelyi kultúra jó eséllyel más, mint amit otthon megszoktál. Jól teszed, ha felkészülsz arra, hogy minden munkád, projekted, előterjesztésed jó alaposan átnézik. Nem szabad dolgokat maguktól értetődőnek venni.

Érdemes felkészülni arra, hogy minden ötleted logikus érveléssel és meggyőző információkkal tudd alátámasztani.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A másik tisztelete nagyon fontos. A titulusokat és a végzettséget nagyon komolyan veszik. A főnököt mindig megilleti a formális megszólítás (ami nem jelenti azt, hogy egy alacsonyabb beosztású alkalmazott ne merne ötletekkel előállni).

Akinek fontos a gyakori pozitív visszajelzés és nem tudja elviselni az őszinte kritikát és egyenességet, annak aligha Németország a megfelelő hely. A kritika persze nem durvaságot jelent, hanem csak annyit, hogy nem csomagolják a véleményüket eufemizmusokba.

Míg más országokban a megbeszélések elején megszokott egy kis csevegés, addig ez a legtöbb német munkahelyen nem így van, sok helyen kifejezetten felületesnek tartják, miként azt is elvárják, hogy az ember válassza szét a munkahelyi és a magánéletét.”

Új élet Németországban

Share.

About Author

Leave A Reply