A németek súlyos ajándékokkal készülnek az adventi időszakra

0

A németek szigorú biztonsági intézkedéssel készülnek az idei adventi időszakra, hogy elkerüljék a tavalyihoz hasonló támadásokat. De milyen meglepetést tartogatnak?

Tavaly december 19-én Anis Amri tunéziai terrorista egy lopott teherautóval hajtott a karácsonyi lázban égő tömegbe Berlin központjában. A merénylet során 12-en életüket vesztették 60-an pedig részben súlyosan megsebesültek.

„Mivel a közelmúltban mindenre elszánt radikális erők merényletek elkövetését helyezték kilátásba karácsonyi vásárok ellen, a hatóságok rendkívüli biztonsági intézkedéseket foganatosítottak.

Berlinben például a karácsonyfák mögé rejtették azokat a betontömböket, amelyekkel teherautók behajtását akarják megakadályozni az ünnepi díszbe öltözött bódék közé” –  írta az InfoRádió tudósítója.

Németországi munkák százai várnak egyetlen kattintásra

Ugyanezzel a céllal Münchenben is „súlyos ajándékokkal” készülnek a váratlan látogatók számára, Augsburgban kövekkel megrakott teherautókat helyeztek ki a vásár gyenge pontjaira. A hét végén nyíló, legnívósabb bajorországi adventi vásáron – Nürnbergben – civil ruhás rendőrök biztosítják a terepet.

Közben pénteken kiürítették a potsdami karácsonyi vásárt és környékét, miután egy közeli gyógyszertárnak címzett gyanús csomagot találtak. A Berlintől nem messze fekvő város rendőrsége először robbanószerre gyanakodott, ám miután átvilágították, kiderült, a csomagban nem volt detonátor.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

(Fotó: State Capital Potsdam/Ulf Böttcher)

Share.

About Author

Leave A Reply