A németek már feladták az idei évre

3

Idén már nem lesz új kormány Németországban, olyannyira, hogy már nem is tárgyalnak róla. Aztán januárban lesz itt minden, rendkívüli pártkongresszustól sorozattárgyalásig – aztán előbb-utóbb vezetni is kellene valakinek az országot.

Arról egyeztek meg a koalíciókötésre leginkább esélyes három párt – a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége, valamint a Szociáldemokrata Párt (SPD) – vezetői, hogy az egyeztetéseket január 7-én kezdik és várhatóan 12-én be is fejezik.

Több száz németországi munkalehetőség a Határátkelőn

A pártelnökök és a parlamenti (Bundestag-) frakcióvezetők hét órán át folytatott tanácskozásáról kiadott nyilatkozat szerint az év elején a három párt külön-külön felkészül a 2013-ban kezdett közös kormányzás folytatásának lehetőségéről szóló tárgyalásokra.

Ha minden jól megy, akkor január 12. után a pártok ismét leülnek és döntenek arról, hogy továbblépnek-e a hivatalos koalíciós tárgyalások szakaszába.

Az SPD erről egy rendkívüli pártkongresszuson határoz majd, de ezt csak január 21.én tartják – szóval február előtt ebből aligha lesz új német kormány.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

Share.

About Author

3 hozzászólás

 1. Jobb is így. Így ebben a káoszos EU ban ellavíroz még Magyarország jó sokáig. Nem kell ide német fr. erőközpont. Folyjon az EU pénz, nyerjen (lopjon ki) mindenki annyit amennyit csak akar! Töketlen német politikusok, elbalf@szodnak még pár évig, amivel a “Kelet Népe” jár a legjobban.
  Maradjanak döntésképtelen töketlenek a németek és franciák EU döntés szinten, és
  Patakokban folyjon Keletre a EU pénz, ez a lényeg.

  • És menjen el látszatberuházásra, meg politikus zsebekbe. Utána meg potyogjon szét az EU azért mert a valódi különbségek nem lettek kisebbek? Szerinted tényleg ez az irány a helyes? Az állampolgári jogok sárba tiprásával együtt?

   • Nem ezt írtam, csak azt, hogy diktálni akarnak, amit nem szabad hagyni nekik.
    Amit te írsz, államp jogok, azt csak belülről, erős és független tettre kész polgári (civil) mozgalom / szerveződés védheti meg.
    Tehát erélyes független magyar állampolgárok, akik tehetősek (€) is.
    (de nem annyira, hogy sejteni lehessen: van valami háttér szándékuk, befolyás szerzés, üzlet / piac szerzés, tehát ravasz módon mégis csak a pénzre megy ki a játék.) (Mert az EU nál így van. Piacokat szereztek, Az országunk humán erőforrâsât is meg akarják szerezni, függőségbe akarják taszítani M.o. ot. Úgy mint a titkos orosz hitelfelvételek is.)

    Ezektől csak egy
    Helyes értékek mentén szerveződő, erős és politikától független, tehetős polgári társadalom védheti meg az országot.
    És persze ha lennének olyan milliomosok mint anno Andrew Carnegie, vagy hát voltak itt anno nagyon régen… Széchenyi, stb.
    de azon Értékek Emléke már rég elkopott.

    Ki vállalja a felelősséget? Mindannyiunknak vállalnunk kell.

Leave A Reply