A német átlag az álom a magyaroknak

0

Egy friss kutatás arra próbált meg választ találni, hogy miről álmodik a magyar, azaz milyen életszínvonalat tartanának jónak saját maguknak. A válaszok finoman szólva is elgondolkodtatók.

Jó fizetésről és egy német átlagember egy hétköznapjáról álmodik az „átlagmagyar”, ha pedig mintaországot kellene választani, akkor az vagy Ausztria vagy Svájc lenne. Mindez azt mutatja, hogy a magyarok számára az anyagi jólét és a biztonság a meghatározó – minden más szempont csak ezt követi.

Pénzben kifejezve a havi 2-300 ezer forintos nettó jövedelem már az álmok birodalmába tartozik minden harmadik magyar számára. Elgondolkodtató az is, hogy a megkérdezettek egyharmada már nem is álmodozik, annyira elvesztette a reményt.

Külföldre mennél dolgozni? Válogass itt állást!

Egy másik harmad még álmodozik egy szebb jövőről, a harmadik harmad pedig azt mondta, „már leszokott” az álmodozásról – foglalta össze az eredményeket a napi.hu.

Hasonló a megoszlás abban a kérdésben, hogy mit tesznek álmaik megvalósítása érdekében: harmaduk tervet készít, harmaduk baráti-rokoni segítségre számít, és ilyen arányban vannak azok, akik a szerencsére / sültgalambra várnak. Kissé meglepő, hogy a “mindenható” állam segítségére a válaszadók mindössze 3 százaléka számít.

Igazán váratlan eredmény született az álmok megvalósulásának esélyére: a magyarok fele úgy nyilatkozott ugyanis, hogy meg fogja és tudja valósítani terveit (14 százalékuk biztos ebben, míg 38 százalék szerint valószínű). Ez a legutóbbi tíz év legoptimistább felmérésének számít.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

(Fotó: pixabay.com/proconsult)

Share.

About Author

Leave A Reply