Nem tudtam együtt élni a magyar kilátástalansággal

0

László közel 3 éve költözött Írországba. A 32 éves, most Dublinban élő férfi Magyarországon kiadványszerkesztő volt, és azok közé a szerencsések közé tartozik, akik külföldön is a szakmájukban tudtak elhelyezkedni.

László azért döntött a külföldi élet mellett, mert már nem látott más kiutat: „Nem tudtam együtt élni a magyar átlag morális állapottal, a kilátástalansággal, és a napról napra történő túléléssel”.

„Csalásra voltam rákényszerülve a napi élethez. Bár volt autóm, de inkább BKV-n lógtam. Most csak ízlés szerint kell eldöntenem, hogy melyik országokban töltsek el egy-egy hét szabadságot. Nem probléma akár a tengerentúli nyaralás se” – mesélte.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

László jelenlegi alapfizetése nagyjából a négyszerese a magyarországi utolsó munkahelyén keresett összegnek, ehhez jön még a túlóra – persze a megélhetési költségek (elsősorban a lakhatás) is magasabbak.

„Irreálisan kis méretű lakterek, irreálisan magas árazással, viszont igénytelen módon építve, karbantartva. Autót fenntartani szinte gazdasági öngyilkosság, egy adott életszínvonal alatt szerintem lehetetlen. Mindeközben a tömegközlekedés szervezetlensége borzalmas” – sorolta a nehézségeket.

Az íreket ugyanakkor segítőkésznek látja, az ügyintézés általában gördülékenyen megy. „Ez igaz napi életre, ha elhagy valamit, akkor nem eltakarja, hogy ellophassa, hanem szól, hogy helló, leesett az órád. Vagy egyáltalán nem gond megkérni valakit, hogy vegyen le a legfelső polcról valamit, és nem probléma megköszönni – mondta a Velvetnek.

Öt dolog, ami hiányzik Magyarországról

(Fotó: pixabay.com/12019)

Share.

About Author

Leave A Reply