Nem szoktam sírdogálni, de sokszor álmodom velük

0

Nagyszülőként talán a legnehezebb megélni azt, ha a család a gyerekekkel külföldre költözik. Márpedig ez manapság egyre gyakoribb, hiszen sok család lett határátkelővé, vagy születtek már a gyerekek külföldön.

Editék már korábban is éltek Németországban tíz évet, úgyhogy végül is nem volt meglepetés, amikor a lánya, Janka 21 évesen úgy döntött, nekiindul a világnak.

Amerikában töltött egy évet, majd Angliába költözött, ahol immár tíz éve él férjével és két lányával. A nagyobbik, Zoé ötéves, a kicsi Noa szeptemberben kezdi az iskolát.

A nagymamának természetesen nagyon hiányoznak az unokák: „Ha nagyon rám tör a vágy utánuk, írok egy üzenetet, hogy, Janka, azonnal küldj fotót! és küld. Olyan ez, mint egy szelet csokoládé. Vigasz. Főleg akkor fáj a szívem, amikor kimaradok egy ünnepségből, vagy azt látom, hogy megint mekkorát nőttek, milyen sokat változtak hirtelen” – mesélte a wmn-nek Edit.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!

„Nem szoktam sírdogálni, de sokszor álmodom velük. Hogy keresem, de nem találom őket” – mondta, hozzátéve: „Sokat skype-olunk. Mindennap kapok fotókat. Még főzni is szoktunk együtt – két konyhában a lányokkal.”

„Átlagban kéthavonta szoktunk találkozni, na, az aztán tömény boldogság. Imádjuk egymást a lányokkal! Nevetünk, csacsogunk, mesélünk, énekelünk, játszunk, csuda, csuda!” – tette hozzá.

Edit egyébként nagyon aktív, úszni jár, biciklizni, színházba, elfoglalja magát, miközben folyamatosan tanul angolul, tele van tervekkel, esze ágában sincs nyugdíjas üzemmódba kapcsolni.

Ugyanakkor nem akar a gyerekéhez költözni, mert mint mondja, nem akar rájuk telepedni.

A teljes cikket a wmn-en találjátok, érdemes elolvasni!

„Nem lehetünk a Skype-nagyszülők országa”

Share.

About Author

Leave A Reply