„Nem számítottam arra, ami Londonban várt”

0

Niki 6 és fél éve él Angliában a férjével és két gyönyörű kisfiúkkal. Eleinte nehezen dolgozták fel a helyzetet, a kinti légkört, a más kultúrát. Először a fővárosban éltek, majd az első gyerek születése után költöztek vidékre a kedvezőbb ingatlanárak, olcsóbb a lakás miatt.

Niki jelenleg főállású anyuka, a férje heti 6 napot dolgozik. London mellett élnek, Milton Keynes-ben. Milyen cél vezérelte őket?

„A jobb megélhetés reményében jöttünk ki Londonba, szinte egyik napról a másikra. Se szállásunk se munkánk nem volt, amikor leszálltunk a repülőről. Az első időszak, pontosabban az első év nagyon nehéz volt, anyagilag megterhelt bennünket. Aki költözött már tudja, hogy megy ez. Aztán később jobb lett, volt keret arra, hogy utazgassunk, és még félre is tudtunk tenni.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

Ezen felül nehezünkre esett megszokni a brit légkört is, az embereket. A bevándorlás miatt Angliában nagyon sokféle nemzetiséggel találkozni és ez olyan érzést keltett bennem, mintha mellbe vágtak volna.

Az ember hall ezt-azt, de amikor megtapasztalja, az teljesen más: annyira meglepődtem, egyáltalán nem számítottam rá. Akkor is meglepődtem, amikor nőket láttam csadorban.

Teljesen más mentalitással élnek itt az angolok. Sokkal kedvesebbek, elfogadóbbak. Talán mivel sokfele etnikum él a Angliában, ezért is nyitottabbak, amihez hat év alatt sikerült hozzászoknom, sőt rám is átragadt ez a viselkedésforma.

Ami pedig a karácsony illeti, állunk elébe, nagyon várjuk, bár engem eléggé zavar, hogy már októberben az arcomba tolják a Télapó csokit” – mesélte Niki.

Nagyvárosban két gyerkőccel egy fizetésből rém nehéz, amit Niki meg is erősített.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

(Fotó: pixabay.com/fedi)

Share.

About Author

Leave A Reply