„Nem mi vagyunk a legbölcsebbek a világon”

1

Érdekes kijelentéseket tett az utóbbi hónapokban feltűnően Európai Unió-pártivá vált szlovák kormányfő, aki az államfővel és a házelnökkel egyeztetett az ország jövőjéről, és tette le a garast az EU mellett.

Szlovákia csak a mag-Európán belül lehet befolyásos és öntudatos ország, a leglényegesebb problémákat nem lehet megoldani az Európai Unió támogatása nélkül – szól Andrej Kiska köztársasági elnök, Robert Fico miniszterelnök és Andrej Danko házelnök találkozójának tételmondata.

„Szlovákia külpolitikájának irányultsága teljesen világos. A három legfőbb közjogi méltóság közös nyelvet beszél. Nem vagyunk nagy ország, és nem mi vagyunk a legbölcsebbek a világon, de azt kijelenthetem, hogy a külpolitikát illetően jelentős lépéseket tettünk. Köztiszteletben álló ország vagyunk, megmutattuk, hogy bonyolult folyamatokat is kézben tudunk tartani, és azt is, hogy nem vagyunk olyan emberek, akik csendben végighallgatják, mit mondanak a nagyok” – fogalmazott a kormányfő a megbeszélés után.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

Andrej Kiska köztársasági elnök rendkívül fontosnak minősítette a közös állásfoglalásról született megegyezést és azt, hogy ezzel a lakosság előtt is egyértelművé tették az ország irányultságát – jelentette az InfoRádió pozsonyi tudósítója.

Andrej Kiska meggyőződése, hogy a három legjobb közjogi méltóságnak kötelessége meggyőzni az állampolgárokat arról, hogy Szlovákia csak a mag Európán belül lehet befolyásos és öntudatos ország. Kiska felajánlotta Robert Ficónak és Andrej Danko házelnöknek, hogy a jövőben minden uniós és NATO-csúcs előtt megbeszélést tartsanak.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply