Nem is létezik a 40 órás munkahét

0

A 8 óra munka (mellette a 8 óra pihenéssel és ugyanannyi szórakozással) alaposan beégett mindannyiunk agyába, más kérdés, hogy sokak számára ebből az első nyolc óra csak álom marad, ugyanis a megélhetésért és az előrejutásért ennél többet kell dolgozni.

Egy friss amerikai felmérés szerint ugyanis noha sokan vágynak rá, a közmondásos 9-től 5-ig tartó munkaidő mára leginkább már csak a legendákban létezik, ugyanis ennél jóval többet kell dolgozni.

A Rand Corporation által rendszerezett adatok szerint a munkavállalás gyakorlatilag minden szintjén hatalmas nyomás nehezedik az emberekre, akik emiatt feszültek, ráadásul a munka egy részét a pihenésre vagy szabadidőre szánt periódusból kell lecsípniük.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

A megkérdezettek negyede mondta azt, hogy egyszerűen nincs elég ideje a munka elvégzésére, így aztán mintegy felük kénytelen legalább időnként hazavinni magával, és ha ez nem lenne elég, a megkérdezettek 57 százaléka állította, hogy még így sem tud szünetet tartani munka közben.

A 40 órás munkahétnek azért van leáldozóban (legalábbis Amerikában), mert egyre többen dolgoznak szűk határidőkkel, ráadásul a válaszadók 40 százalékát rendszeresen megzavarják munka közben.

Leginkább a fiatalok panaszkodnak arra, hogy a munka a családi és társasági életük rovására megy. Különösen igaz ez a 35 év alatti, felsőfokú végzettség nélküli munkavállalókra, közülük minden negyedik érzi egyre kevésbé összeegyeztethetőnek a munkahelyi elvárásokat a családdal és a barátokkal.

A megkérdezettek 70 százaléka érezte úgy, hogy a munkaideje nem ideális számára, és 39 százalék tartotta ezt kulcsfontosságú tényezőnek – írta a csalad.hu.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

(Fotó: pixabay.com/nuno_lopes)

Share.

About Author

Leave A Reply