Nem lesz egyszerű menet az óraátállítás eltörlése

0

Miközben próbálunk magunkhoz térni a múlt hétvégi óraátállítás okozta nehézségekből, sokan reménykednek abban, hogy már nem sokszor kell végigcsinálni ezt az egészet Azonban az óraátállítás eltörlése nehezebb menet lehet, mint gondolnánk.

Az ügyről a tagállamok közlekedési miniszterei vitáztak az ausztriai Grazban a napokban.

„Manapság az óraállításból eredő energiamegtakarítás elenyésző, ráadásul csökken az aránya. Különböző számítások léteznek, a legfrissebb becslés szerint az összes energiafelhasználás 0.1 – 0.2 százalékát spórolhatjuk meg vele” – mondta a EuroNews szerint az unió közlekedésért felelős biztosa, Violeta Bulc.

A tervek szerint minden tagállam dönthet majd a téli, vagy a nyári időszámítás között. Ami viszont komoly kérdéseket vethet fel és minden bizonnyal súlyos vitákhoz vezethet.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

„Észtországban szinte mindenki egyetért abban, hogy le kell állítani az órák éventi kétszeri átállítását. Néhányan a mostani időzónát, míg mások a nyári időt támogatnák. Szerintem nagy vita lesz” – mondta például az észt gazdasági miniszter, Kadri Simson.

Sok minden szól az egységes időzóna mellett, a luxemburgi miniszter szerint az egyik ilyen a rengeteg ingázó külföldi munkavállaló.

„Hozzánk minden nap 200 ezer munkás érkezik a környező országokból, Belgiumból, Németországból és Franciaországból. Emiatt úgy gondoljuk, hogy közös európai álláspontra van szükség” – mondta François Bausch.

A németek is unják az óraátállítást

(Fotó: pixabay.com/obpia30)

Share.

About Author

Leave A Reply