Nem lehetett francia állampolgár, mert túl sokat dolgozott

0

Állampolgárrá szeretett volna válni egy ápolónő Franciaországban, de nem járt sikerrel. Beadványát elsőre (és másodikra, sőt, harmadikra is…) meglepő indokkal utasították el: túl sokat dolgozik.

A nevét egyelőre nem vállaló kórházi ápolónő nevében egy ismerősen posztolta a francia állampolgársági hivatal levelét. Ebben azzal utasították el a több mint 8 éve az országban élő és dolgozó nő kérelmét, hogy papírjai szerint egyszerre három munkahelyen dolgozik nővérként.

Márpedig a három kórházban jóváírt összesen havi 271 órányi munkával megsérti a munkaidő szabályozásával foglalkozó törvényt, ami 202 órában határozza meg a munkavégzés maximumát.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. OTT A HELYED!

Nem elég, hogy a kérelmét elutasították, újabb két évre el is tiltották másik kérelem beadásától – számolt be a EuroNews, ami megkereste a hivatalt, ahol megerősítették a döntés hírét.

Franciaországban főszabályként öt – egyes esetekben már két – év után lehet kérelmezni az állampolgárságot, ha bizonyítják, hogy ez idő alatt életvitelszerűen az országban éltek és adóztak, rendelkeznek a megfelelő nyelvtudással, biztos munkahellyel, nem sértették meg a törvényt, stb.

Az egész procedúrára az első papírok összeszedésétől számítva általában minimum 2 évet kell számítani – ez a 2015-ös migrációs válság és a Brexit miatt azonban most még inkább kitolódott.

Tíz dolog, amire Franciaország tanított

Share.

About Author

Leave A Reply