Nem lehet kitoloncolni a hajléktalan bevándorlókat Angliából

0

A londoni felsőbíróság megtiltotta a brit belügyminisztériumnak a hajléktalan külföldi EU-állampolgárok kitoloncolását.

A brit kormány tavaly kezdte el a kitoloncolás gyakorlatát, ami ellen két, kitoloncolással fenyegetett lengyel és egy litván állampolgár élt panasszal. A felsőbíróság most úgy döntött, diszkriminációnak minősül, ha olyan külföldi EU-állampolgárokat, akik egyébként semmiféle bűncselekményt nem követtek el, a hatóságok csak azért köteleznek távozásra Nagy-Britanniából, mert nincs hol lakniuk.

A belügyminisztérium csalódással vette tudomásul a felsőbírósági végzést, de nem nyújt be ellene fellebbezést, hanem „alapos vizsgálat” után dönt majd arról, hogy milyen módosításokat kell végrehajtani az eddigi gyakorlaton.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

A brit belügyi tárca a londoni felsőbíróság elé még a csütörtöki végzés előtt beterjesztett érvelésében hangsúlyozta: adatai szerint az utcákon alvó hajléktalanok száma 2010 és 2015 között országszerte 55 százalékkal, Londonban 91 százalékkal nőtt.

A közép- és kelet-európai EU-állampolgárok a közterületeken éjszakázó külföldi uniós hajléktalanok tíz százalékát tették ki 2007-ben, de arányuk tavaly már meghaladta az egyharmadot a minisztériumi adatok szerint.

A The Independent című hírportál úgy tudja, hogy az elmúlt tizenkét hónapban ötezer külföldi uniós állampolgárt toloncoltak ki a brit hatóságok, 14 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

(Fotó: pixabay.com/fantareis)

Share.

About Author

Leave A Reply