Nem ígérnek csak vért, verítéket és könnyeket

0

Sok jót nem ígérnek a londoni City elemzői a brit gazdaságnak, mivel a Brexit körüli hercehurca rendkívül kedvezőtlen gazdasági állapotokat idéz elő Nagy-Britanniában. Az életszínvonal-csökkenés és az áremelkedési tendencia az év végéig mindenképp folytatódni fog.

Az adatok magukért beszélnek: a bérek immár öt hónapja lassabban növekednek, mint az infláció, és az év végéig nem várható változás ezen a téren. A bércsökkenés aránya nem katasztrofális, mindössze fél százalék, de ugyanakkor a fontsterling értékvesztése miatt drágulnak a külföldről Nagy-Britanniába behozott árucikkek, azaz nehezebb a megélhetés.

Az InfoRádió helyi tudósítója által példaként felhozott bor drágulása még nem akkora tragédia, hiszen az angol boltokban még így is bőven találni iható és megfizethető borokat.

Ennél komolyabb gondot jelent, hogy a ruházati cikkek is importként kerülnek a szigetországba, és ezeknek az áremelkedése érzékenyen érinti a családokat.

Külföldre mennél dolgozni? Keress állást a Határátkelőn, közel 1000 ajánlat között!

A vonatjegyek árát Angliában az infláció mértékéhez igazítják, és mivel ez növekedik, várható, hogy jövőre a vasúti bérletek ára 3.6 százalékkal felmegy, ami nagy érvágás az elővárosokból ipari nagyvárosokba bejáró dolgozók számára, hiszen a vonatjegy amúgy is drága Angliában.

A kormány a kedvezőtlen gazdasági adatok és tendenciák láttán átmeneti állapotokról nyilatkozik és türelemre int. A tárgyalások folynak, a részletek fokozatosan tisztázódnak.

A kabinet immár egységesen áll az elhatározás mögött, hogy Nagy-Britannia 2019 március végéig elhagyja az Európai Unió intézményeit, és ez után következzék átmeneti időszak.

(Fotó: pixabay.com/Stux)

Share.

About Author

Leave A Reply