„Nem feltétlenül a pénz miatt jönnek ki az emberek”

1

A Brüsszelben élő és dolgozó László kétszeres karate-világbajnok, és elsősorban edzőnek tartja magát és ezt szeretné majd folytatni Belgiumban is, de ehhez kell egy felsőfokú nyelvtudás. Ezért egyelőre az építőiparban dolgozik, de most fejezte be az egri egyetemet és szakedző lett.

„Itt megbecsülik a munkát, megbecsülik a munkást, és meg is fizetik. Egyre inkább azt gondolom, nem feltétlenül a pénz miatt jönnek ki az emberek, hanem azért, mert a munkának van értéke. Anyagiakban is, de itt örülnek a jó szakembereknek” – nyilatkozta a HírTV-nek.

Szerinte gond, hogy Magyarország átállt arra, hogy mindenkiből diplomást akar képezni, miközben nincs szakmunkás, ami felhígította a szakmát, ráadásul nincsenek jó szakemberek, mert azok külföldön dolgoznak.

Te is szívesen dolgoznál külföldön? Válogass közel 1000 álláslehetőség közül a Határátkelőn!

Belgiumban a minimálbér 1300 euró környékén van, amiből vidáman meg lehet élni, úgy, hogy félre tudsz belőle tenni. Magyarországon egy minimálbérből nem lehet megélni.

„Itt a minimálbérből fent tudsz tartani egy lakást, ami kb. 400 euró havonta, egy fő 200 euróból megél. Tudsz venni egy új autót, aminek a részlete 300-400 euró, és ha 200 eurót elköltesz szórakozásra, még mindig el tudsz tenni 100 eurót havonta” – számolta László.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

(Fotó: pixabay.com/igushi_a)

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Attila the hun on

    “„Itt a minimálbérből fent tudsz tartani egy lakást, ami kb. 400 euró havonta, egy fő 200 euróból megél. Tudsz venni egy új autót, aminek a részlete 300-400 euró, és ha 200 eurót elköltesz szórakozásra, még mindig el tudsz tenni 100 eurót havonta” – számolta László.”

    o sem a penz miatt jott ki, a dehogy, Az egesz cikk a penzrol szol.

Leave A Reply