Nem érzik biztonságban magukat a franciák

0

Egy friss felmérés szerint a elmúlt időszakban drasztikusan megnőtt azoknak a franciáknak a száma, akik nem érzik biztonságban magukat.

A napokban közzétett eredményekből az derül ki, hogy 21 százalékra nőtt azoknak a 14 évesnél idősebb francia állampolgároknak az aránya, akik aggódnak vagy kifejezetten félnek közvetlen lakóhelyükön a biztonságuk miatt.

A fenti arány a tavaly mért 15 százalékhoz képest nem kevesebb, mint hat százalékos emelkedést jelez, ami konkrétan azt jelenti, hogy a 67 milliós lakosságból 10,8 millióan valamilyen módon fenyegetve érzik magukat.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

A mélyinterjús felmérés egyik legijesztőbb adata talán az, hogy a megkérdezettek 32 százaléka azt mondta, 2017 során legalább egyszer szemtanúi voltak valamilyen súlyosan civilizálatlan megnyilvánulásnak vagy bűncselekménynek közvetlen lakónegyedükben vagy falujukban – írta az InfoRádió tudósítója.

A válaszadók 43 százaléka nem mer egyedül közlekedni saját lakóhelyén: ettől a nők 25 százaléka szenved, míg a férfiaknak csak 16 százaléka érzi ugyanezt. A munkanélküliséget elsődleges bizonytalansági forrásnak tartók aránya 23 százalékra csökkent, miközben a terrorizmust fő problémaként megjelölőké 32 százalékra emelkedett.

A kormány az aggodalmakra egy „mindennapi biztonságra felügyelő rendőrség” felállításával szeretne válaszolni. Kis létszámú rendőrséget telepítenek majd a városnegyedekbe, amelynek feladata lesz a bűnözés általános visszaszorítása is.

Külföldön keresnél munkát, de még nem találtál? Itt közel 1000 álláslehetőség vár!

(Fotó: pixabay.com/Skitterphoto)

Share.

About Author

Leave A Reply