Nem eltévedni Isztambulban

0

Egy 2018-as adat szerint Isztambulban 25.000 kilométernyi út van. Hogy ez mennyi? A Föld kerületének több mint a fele. Nem csoda, hogy nem könnyű eligazodni – hogy mégis miként lehet, arról CyberMancs írt.

„A Waze volt az első, amelyikben közös munkával próbáltunk térképet rajzolni. Csak a szűk környék felrajzolása a műholdas képekre több hetet vett igénybe. És akkor még nem is voltak utcanevek!

Persze ha mindenki ezen dolgozott volna, akkor talán 1 év alatt befejeztük volna. De hiába nagy Isztambul, a Waze nem túl ismert, csak kevesen használják.

Még ma is ez a legnagyobb hátránya Törökországban: nem jelzi, hogy 1 millió autó próbál felmenni a Boszporusz-hídra, mert egyikük sem használja a Waze-t. Így én sem, ami miatt még kevesebb az aktív használója.

Mikor már volt okos(nak látszó) telefonunk, nagyon vártuk, hogy a Google végre csináljon egy használható térképet. Hiszen a Google Earth (Föld) nagyon vagány volt. Így csak idő kérdése volt, hogy mikor lesz ebből bármi Isztambulban. Nem is beszélve Törökország többi részéről….

Miközben vártuk a Google-t (a Google-t, hát a naaaagy Google-t!!), addig volt pár érdekes időszakuk a török állammal. Nem igazán egyformán értelmezték az adózási törvényt…

Ha védeni akarnám a Google-t, azt mondanám, hogy még egy sima török Jóreggelt! mondatot is bármely sima török simán 5 féle képpen tudna félreérteni. Az ügyvédnek meg ez a dolga…. De eszem ágában sincs a Google-t védeni…

Tehát vártuk az ingyenes térképet. Mert fizetős lassan kezdett lenni 1-2. De egyik sem volt az igazi… és hát fizetős… Míg a Google esetében… hát ott csak a lelkünket adjuk oda neki.

Szóval időközben megjelent a Yandex! Ők nem titkolták, sőt, büszkén hirdették, hogy a Google vetélytársa, ellenfele, koppintása akart lenni. És őket kevésbé érdekelte, hogy mit gondolnak a felhasználók róluk. Így rendkívül agresszíven tudtak terjeszkedni. A számítógépekről úgy kellett irtani őket. Ha nem figyeltünk, mindjárt feltelepítették a Yandex böngészőt mindenféle kacattal együtt.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

De legalább lehetett választani, hogy esetleg valamelyik népszerű török focicsapat (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor) színeiben legyen. (…)

Mára a Google erősen bepótolta a lemaradását. Többnyire jó a keresője, jó a dugófigyelője, az offline (internet nélkül is használható) térképeivel sincs baj (mert volt ám azzal is!), és a tömegközlekedési navigáció is egészen jól működik. Olyannyira, hogy időközben több fizetős programot is kiszorított. (…)

A gyalogos navigáció egyik programban sem az igazi. Az alapötlet az volt, hogy az autók 99%-ban mégiscsak az úton közlekednek, és ott is leginkább 1 irányba. Míg az emberek össze-vissza mennek.

Így egy autó esetében egyszerű megmondani, hogy haladjon az úton, majd 200 m múlva forduljon balra, ahol megint egy út van. De a gyalogos nem mindig megy az úton. Sőt! Az emberek többsége ha teheti, nem sétál az autópályán hosszában. Inkább keresztben, korlátokon átugrálva…

További szuperkihívás azoknak, akik gyalog követik a navigációt, hogy a programokat nem érdeklik az emelkedők. Pedig a Google még kis is írja hogy mekkora szintkülönbségre számítsunk. De utána simán bezavar minket a vízmosásba.

Pedig Isztambulban sok esetben ha +200 m-t gyalogolunk közel vízszintesen, akkor megspórolhatjuk, hogy +100 m-t másszunk felfelé közel függőlegesen. (…)

A fő kedvencünk, a Trafi, ami Isztambulban, Ankarában, Izmirben és Bursában működik. Sajnos az utóbbi időkben egyes járatok egyszerűen hiányoznak. Sőt! Van olyan vonal, ahol bár napközben 30-nál is több busz jár, a program szerint a következő busz majd csak éjjel 11-kor várható…

Neki jó alternatívája a Moovit, ami sokkal több török várost ismert. És még magyarul is tud. Nála viszont egyenlőre nem sikerült az offiline módot előcibálni. Ő ehhez túlságosan online…”

A teljes posztot itt találjátok.

Budapesten nincs, Isztambulban van – mi az?

Share.

About Author

Leave A Reply