„Nem beszélhet magyarul a kutyájához”

0

Vége a huzavonának, január utolsó napján az Egyesült Királyság kilépett az Európai Unióból. Nincs vége a huzavonának, az átmeneti időszak év végén véget ér. Közben többen beszámoltak az országban élő magyarok közül furcsa, nem ritkán diszkriminatív esetekről.

„Menjetek haza, ne vegyétek el az angolok munkáját” – ez az egyik olyan mondat, amit többen is megkaptak az elmúlt napokban, de olyan is volt, akit egy idősebb „úr” vont kérdőre, mondván, miért nem megy haza Európába.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A több Facebook-csoport közül az egyikben egy tag arról mesélt, hogy kutyasétáltatás közben odament hozzá egy asszony, akivel egyébként már többször is találkozott, és kellemesen elbeszélgetett.

Most is beszélgettek egy sort, majd a nő megkérdezte, milyen nyelven beszél a kutyájához. Amikor megmondta, hogy magyarul, a következő kioktatást kapta: „ugye tudja, hogy ma estétől ezt már nem teheti meg?”.

Egy másik esetben egy magyar rászólt egy szemetelőre az utcán, a férfi azt felelte: „ez az én országom, azt csinálok, amit akarok” – írta az nlc.hu.

Share.

About Author

Leave A Reply