Nem árulja el a kormány, hány határátkelő dolgozik Magyarországon

0

Nem nagyon sikerül kideríteni, hány külföldi is dolgozik Magyarországon, valamiért a kormány nem nagyon akarja elárulni a számot, így azt sem, a vendégmunkások közül hányan érkeztek úgynevezett harmadik országból.

A jobbikos Jakab Péter próbálja egy ideje már kideríteni, hány külföldi dolgozik Magyarországon, de egyelőre nem sokra megy, miként az a 444.hu által közreadott, az ellenzéki politikus és a kormány között zajló levelezésből kiderül.

Jakab Péter július 22-én küldte el először a vendégmunkások számára vonatkozó kérdéseit Varga Mihály pénzügyminiszternek.

„Két év alatt megnégyszereződött az EU-n kívülről érkezett, Magyarországon legálisan munkát vállaló emberek száma. Az idei keret 57 ezres, kétezerrel magasabb, mint a 2018-as adat. Ez a szám feltehetően magasabb, hiszen nincs benne a 37 hiányszakmában elhelyezkedő külföldi munkavállaló, akik külön engedély nélkül is dolgozhatnak” – írta levelében.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Két héttel később a pénzügyminiszter helyett és nevében államtitkára, Bodó Sándor küldött nem túl konkrét választ.

„A kormány továbbra is a magyar emberek foglalkoztatását és képzését tekinti elsődleges feladatának. (…) A hazai munkaerőpiacot kvóta védi, amit a hazai vállalkozások nem használnak ki” – így a válasz.

Jakab Péter néhány nappal később ismét elküldte a levelet, megint Bodó Sándor válaszolt, mármint ha az annak tekinthető, hogy leírta, korábbi válaszát „változatlanul fenntartja”, illetve nem kívánja azt bármivel is kiegészíteni.

Korábban az Index is megírta, az Eurostat adatai szerint 2015 és 2017 között Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben – 113 százalékkal – az Európai Unión kívülről érkezőknek adott tartózkodási engedélyek száma.

A teljes levelezés itt olvasható.

Több mint 4500 ember hiányzik az oktatásból

Share.

About Author

Leave A Reply