Nem akármilyen házat vett Annie Lennox

0

A skót énekes-dalszerző, Annie Lennox építészeti szempontból is jelentős, a hatvanas években épült ingatlant vásárolt Los Angelesben. A ház nem csak szép, de drága is volt, ugyanakkor elnézve a fotókat, a Eurythmics volt énekese még így is jó üzletet csinált.

A négyszeres Grammy-díjas (ha már itt tartunk: 2004-ben Golden Globe- és Oscar-díjat is nyert) énekesnő 4,4 millió dollárt fizetett egy aprólékosan restaurált és ügyesen kibővített, az 1960-as évek modernista stílusában épült házért, amit a híres építészek, Conrad Buff és Donald Hensman terveztek.

A birtokot egy hosszú, kapuból nyíló feljárón lehet megközelíteni, amiről még néhány másik ház is nyílik. Lennox új szerzeménye fotóra illő módon fészkelte be magát a festői kanyon környezetébe.

A ház körül gondozott kertek és ápolt gyepszőnyeg terül el több a Nichols-kanyon tetején. A rezidencia csupán 250 négyzetméter, szigorúan szabott, mégis kényelmes, tiszta vonalvezetésű élettér. Három hálószoba és három és fél fürdőszoba fért el benne.

Sápadt, majdnem fehér keményfa parketták és szimmetrikus gerendaszerkezet jellemzik, amelyek olyan vízszintes síkokat biztosítanak a padlótól a mennyezetig érő üvegablakokkal együtt, hogy vizuálisan összemossák a bel- és kültéri elemeket.

A tágas nappaliban egy hatalmas, fehér-téglás kandalló uralkodik, amely a kanyon fölé kiterjeszkedő teraszra és az arról nyíló látképre irányítja a figyelmet. A karcsú, minimalista konyhában és étkezőben a padlótól a mennyezetig húzódó ablakok eltűnni látszanak a falakban.

A következő szinten a beépített íróasztallal rendelkező vendégszoba egy vékony teraszra nyílik, amely egy festőien elhelyezett úszómedencét ölel körül. A fő lakosztály üvegfallal kapcsolódik egy titkos teraszhoz, mely a füves udvarra és a kinti szórakoztatásra épült, nagyobb teraszhoz vezet.

Az alsó szinten egy fürdőszobás lakószoba van saját terasszal, egy öltöző szobával és egy diszkrét szaunával, amelynek az udvarról is van külön bejárata.

Less be Meryl Streep luxuslakásába!

(Fotó: Coldwell Banker)

Share.

About Author

Leave A Reply