Nekivágtunk Amerikának

0

A blog rendszeres olvasói talán emlékeznek még rá, hogy október elején jelent meg az Egyesült Államokban élőn Niki posztja, melynek végén elmesélte, úgy döntöttek, kihozzák a maximumot ebből a fura évből. Álmodtak egy hatalmasat, vettek egy travel trailert. hogy azzal nekivágjanak az országnak. Nos, jelentjük, az út elkezdődött…

„Mikor nyár végén eldöntöttük, hogy barátainkkal nekivágunk a Nagy Utazásnak, szeptember utolsó hetét tűztük ki indulásra, aztán „B” terv szerint szeptember utolsó napját, aztán október első hete lett volna, aztán október első hetének utolsó napja és így tovább.

Végül a friss, ropogós M-terv életbe lépésével október 13-án nekivágtunk az ismeretlennek… szó szerint!

Mondanám, hogy este 7-kor úgy gördültünk ki a depóból, hogy szállás nuku. Csak az irány volt meg és Ancsiba vetett bizodalmunk, hogy úgyis talál valami frankó helyet.

Így is lett, 7:45-re már le volt foglalva a szállás, 9-re már ott is voltunk. Röpke másfél óra alatt fel is állították a fiuk a „sátrat”, utána gyors gyermekfektetés és 11-kor már kortyolgattuk a finom száraz fehéret!

A lefoglalt Amerika

Első állomás Rudds Creek Campsite, Virginia. Igazán kellemes hely tóval, erdővel, gyönyörű őszi színekkel. A térerő is korrekt, Árpi tökéletesen tudott dolgozni és az elemisták sem úszták meg a sulit.

Nagyokat sétáltunk, pecáztunk, reptettünk, még eltűntnek hitt cicát is kerestünk, aztán ezerrel kerestük a következő helyet, ahova mehetünk. Riadtan tapasztaljuk, hogy minden fully booked kb. egy hónapra előre.

Nem nehezen össze is raktuk a mozaikot: mások (kb. fél USA) is hasonló kalandra adták fejüket. Végül kétszer hosszabbítottunk, így 16-án indultunk tovább. Előző este fél 7-re lett szállás és nem is akármilyen!

Hölgyeim és Uraim, úgy döntöttünk, belecsapunk a virslibe és kipróbáljuk az un. boondocking -ot. (Beszámoló hamarosan a helyszínről!)

Mi az a boondocking?

Rengeteg hely van USA területén, ahol teljesen térítésmentesen letáborozhatsz néhány éjszakára. Nemzeti területeken, Walmart-parkolóban, szőlészeteknél, stb.

Helytől függ, milyen hosszú időre. Nemzeti területeken (National Forest & National Grass) max. 14 éjszakát maradhatsz. Szőlészeteken abszolút a tulajdonostól függ, hány éjszakát engedélyez. Walmart-parkoló 1 éj.

Ezek nem kempingek így semmiféle ellátást nem is nyújtanak. Magyarul nincs víz, nincs áram, stb. Mindent a traveltrailer/rv tartályodból használsz, gázpalackod van, áram pedig generátorról megy, ha szükséges.

Az utazás szagos oldala

Addig is gyors intermezzo. Túl vagyunk életünk első szarakodásán. Összecsatlakoztattuk a csöveket, bevezettük az aprócska nyílásba és könnyítettünk a camperen.

Szerencse, hogy a cső nem átlátszó, így csak a félreérthetetlen székletgőz csapott meg, látni nem láttuk. Hála ég nem jártunk úgy, mint Robin Williams az „RV”-ban.

Azért a tevékenység végén lábujjhegyen, remegő hangon megkérdeztem a férjemet: vajon ezt a csövet ki fogja kitakarítani?!”

Ha érdekel Amerika, akkor ne hagyd ki Niki blogját!

Amerika 8 év után

Share.

About Author

Leave A Reply