„Nekem Anglia a jackpot” – egy magyar orvos vallomása

0

Rengeteg magyar orvos él úgy, hogy miközben Magyarországon dolgozik, időről időre külföldre jár dolgozni egy-egy hosszú hétvégét, vagy akár egy-két hetet. Most egyikük mesélt arról, milyen élet is ez.

Róbert Magyarországon már operál, Angliában (ahol két évet élt és ma is rendszeresen visszajár) viszont amolyan mindenes, vagy ahogyan ő fogalmaz, „osztályos csicska”. Viszont magyar fizetése többszörösét keresi meg egy angliai hét alatt.

„A mai napig emlékszem, amikor felhívtam édesanyámat, és mondtam neki, fel fogok mondani, és kimegyek Angliába. Arra a csendre, hogy ’micsoda, hova mész?’ – mesélte Róbert, aki szerint egész egyszerűen a diákhitel és a megélhetés mellett a fizetése nem volt arányban azzal a sok ügyelettel, amit mellette bevállalt.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

„Az a két év valami hihetetlenül jó volt. Nem feltétlenül azért mentem ki, hogy spóroljak. Sokat utaztam, rengeteg szabadidőm volt. A mai napig járok ki Angliába évente négyszer-ötször egy-egy hétre kimegyek különböző magánkórházak általában ortopédiai osztályára osztályos orvosnak” – mondta az Abcúgnak.

„Itthon gyereksebész szakorvosként operálok a műtőben és dolgozom, ott pedig én vagyok az az ember, aki a kulimunkát csinálja. Osztályos csicska vagyok. Egy-egy ilyen kiruccanással az itthoni havi fizetésem háromszorosát megkeresem egy hét alatt. Viszont 168 órán keresztül bent élek a kórházban. Van egy csipogóm, ami ha megszólal, akkor rohannom kell” – tette hozzá.

„Az, hogy kijárok Angliába a jackpot, amit megyek és megnyerek. Az én korosztályom Angliában ugyanígy dolgozik, mint én, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy sokkal többet szedett össze. Viszont 45-50 évesen ők lépnek egyet, és az óriási, magyar mércével felfoghatatlan lépés – gyakorlatilag a jachtok világába” – fogalmazott Róbert.

Amikor hazaköltözött Angliából, nem volt albérlete, kiírta a Facebookra, hogy keres. Ez annyira megtetszett egy barátjának, hogy azt mondta, ha van olyan orvos, aki hazaköltözik, annak ő azzal segít, hogy jelképes összegért kiadja a lakását.

„Nem akarom ezt a tempót folytatni, amit most. Az lenne a luxus, ha minden harmadik hónapban elmennék egy wellness hétvégére, és jól érezném magam, mert nem lenne rossz érzésem, hogy most éppen valamire gyűjtök” – mesélt a tervekről.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

(Fotó: pixabay.com/sasint)

Share.

About Author

Leave A Reply