Négymillió dolláros lovat vett a dubai sejk

0

Nyilván a legjobb versenylovak egészen durva összegbe kerülnek, ám még a területet jól ismerők is kissé megborultak azon a licitháborún, melynek a végén a legígéretesebbnek tartott versenylóért közel 4,4 millió dollárt adott a dubai sejk.

Mohammed bin Rashid Al Maktoum az angliai Newmarketben rendezett Tattersallson vette meg a jövő szupersztárjának tartott lovát, aki a kifejezetten nagyra tartott Barney Roy féltestvére, apja pedig Dubawi.

„Rendkívül atletikus ló, nagyon jól mozog. Mohammed sejk választotta ki és ugyan többe került, mint eredetileg számítottuk, de manapság igencsak megkérik az ilyen lovak árát” – mondta a sejk képviselője, Anthony Stroud.

A Tattersallson rendezett, egyéves lovak vására hagyományosan nagy licitháborúkat hoz, nem csoda, hiszen jellemzően itt cserélnek gazdát a jövő sztárjai, a legígéretesebb állatok.

Idén 164 lovat adtak el összesen 45 millió dollár (!!) értékben. Nem kell hozzáértőnek lenni (mi sem vagyunk azok), hogy azért átjöjjön, ez elég komoly összeg.

„Nagyszerű színház, vannak pillanatok, amikor annyira lenyűgöző az egész, hogy az ember csak nézi, ahogyan kibontakozik a verseny. Ez Tattersalls és a vásár szépsége, kicsit különleges” – mondta a CNN-nek a hely marketingmenedzsere, Jimmy George.

A most egyetlen lóért kifizetett 4,4 millió dollár persze nem kevés pénz, de semmi ahhoz a 60-70 millióhoz képest, amit az ezredfordulón kifizettek a Kentucky Derby-győztes Fusaichi Pegasusért.

Popsztár házát vette meg a tenisz csodagyereke

(Fotó: tattersalls.com)

Share.

About Author

Leave A Reply