Negyedmillió magyar él Németországban

1

Németországban ma már a 82 milliós lakosság közel negyedének legalább egyik szülője nem német állampolgárként született. A magyarok száma megközelíti a negyedmilliót egy friss felmérés szerint.

Németországban az elmúlt év alatt közel 5 százalékkal nőtt a migrációs hátterű polgárok száma, így jelenleg a 82 millió lakos közül csaknem 20 milliónak legalább egyik szülője nem német állampolgárként látta meg a napvilágot.

Mint egy most készült felmérés kimutatta, a migrációs hátterű polgárok elsöprő többsége a jobb jövő reményében vándorolt be Németországba – jelentette az InfoRádió németországi tudósítója.

NÉMETORSZÁGI MUNKÁK EGY HELYEN

Jelenleg a legnagyobb közösséget (közel 2 millió 800 ezer fővel) a törökök alkotják, őket a lengyelek követik valamivel több, mint két millióval, majd következik mintegy 1,5 millió orosz.

A magyarok száma megközelíti a 250 ezret, jó részük az Európai Unió keleti bővítését követően érkezett és vállalt munkát Németországban.

A felmérés érdekessége még, hogy azokban a családokban, ahol mindkét szülő még külföldön született, csaknem kivétel nélkül azt a nyelvet használják, amely a szülök anyanyelve és csak azokban a családokban beszélnek otthon is németül, ahol legfeljebb az apa, vagy az anya idegen eredetű.

A németeknél olcsóbbak bizonyos termékek, mint Magyarországon

(Fotó: flickr.com/MPD01605)

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. 2 millió lengyel, és 1,5 millió orosz után! Németország nyitott és prosperál. Ez a modell a jövő.

Leave A Reply