Négy elképesztően röhejes szökés

0

Fogságból meg lehet lépni trükkösen is, vagy úgy, hogy az embernek sok pénze van (gondoljunk csak a közelmúltból a mexikói drogbáró, El Chapo Guzmán esetére), a mai posztban elmesélt négy történet viszont inkább nevetséges – bár az is igaz, hogy a végeredmény, a sikeres szökés, ugyanaz.

Széket a fej fölé!

A napokban történt, hogy egy férfi úgy lépett meg egy mumbai-i rendőrörsről, hogy nemes egyszerűséggel a feje fölé emelte a széket, amihez hozzábilincselték és kisétált – számolt be az Indian Express.

A teljes történethez hozzátartozik, hogy az őt elfogó rendőröknek hirtelen sürgős dolguk akadt, így magára hagyták a székhez bilincselt férfit. Ami talán nem is lett volna olyan nagy baj, ha nem egy műanyag székről lett volna szó.

Van egy olyan érzésünk, hogy a gyanúsított elsőre nem is hitte el, mekkora szerencséje van, de aztán vállat vont, felemelte a széket és kisétált a rendőrségről. Amikor a rendőrök utólag végignézték az esetet a zárt láncú tévén, aligha voltak büszkék magukra. Tesszük hozzá az sem semmi, hogy senki meg sem kérdezte tőle kifelé, hogy mégis mit csinál…

A méh hadművelet

Delhi egyik külvárosában történt, hogy egy átlagos november eleji reggelen egyszer csak „brutális” méhtámadás érte a Farrukhnagari őrsöt az egyik közeli fáról érkező állatok képében.

Miközben a rendőrök az asztalok és székek alá bújva próbáltak menedéket lelni, egy letartóztatott gyanúsított meglátta a lehetőséget és neme egyszerűséggel kisétált a rendőrségről.

„Erre senki sem számított” – jegyezte meg némi malíciával az esetről beszámoló The Times of India napilap.

Látogatóban

Az indiai büntetésvégrehajtás vezetőinek helyében a következő eseten is erősen elgondolkodnánk. Történt ugyanis, hogy egy bangalore-i börtönből egy gyilkosságért leültetett férfi személyazonosságát megváltoztatva lépett meg.

De ne gondoljunk holmi kifinomult műveletre álszakállal és megváltoztatott hajszínnel, a férfi semmi mást nem tett, mint egy, a látogatók esetében használatos pecsétet nyomott a kezére, majd kisétált az ezek szerint hihetetlen szigorral őrzött börtönből.

Az áprilisi esetet követő vizsgálat természetesen súlyos hiányosságokat tárt fel, elsősorban az őrök hanyagságát rótták fel – nehéz lenne azt állítani, hogy minden alap nélkül…

A mosdó ablakán keresztül

Az utolsó esetünk még 2008-ban történt Mumbaiban, viszont mind közül talán ez a legviccesebb. A történet azzal kezdődött, hogy a rendőrség a kórházba szállított át egy rabot, miután az arra panaszkodott, hogy nem tudja mozgatni a lábát.

A férfi megkérte a rendőröket, hogy vigyék ki a WC-re, majd fél óra elteltével neme egyszerűséggel kisétált onnan a három, elvileg rá vigyázó rendőr orra előtt. A rendőrök később azzal védekezték, hogy ők csak a tolószékben látták az elítéltet, ezért nem ismerték fel

Szerintünk nem dicsérték meg őket.

(Fotó: pixabay.com/Dieter_G)

Share.

About Author

Leave A Reply