Nagyot kaszált Angelina Jolie

0

Valamivel több mint 11 millió dollárt fizettek azért a rendkívül ritka Winston Churchill-festményért, amit a néhai brit kormányfő az amerikai elnök Franklin D. Rooseveltnek ajándékozott a II. világháború után, és ami végül Angelina Jolie-nál kötött ki.

Winston Churchill egyetlen képet festett a II. világháború alatt, amelyet aztán Franklin D. Rooseveltnek ajándékozott. Ez (a marokkói Koutoubia mecsetet ábrázoló) tájkép volt Angelina Jolie tulajdonában.

Most a Christie’s árverésén cserélt gazdát 11,5 millió dollárért. A vevő egy nevét el nem áruló licitáló volt Belgiumból, aki egyébként komoly bevásárlást rendezett, hiszen még ugyanaznap két másik Churchill-festményt megvett.

Ezek közül az egyik egy 1935-ben festett, Marrakesht ábrázoló kép (ez 2 millió dollárért ment el), a másik pedig egy 1927-es alkotás a St Paul’s Churchyardról, ez 1,2 millió dollárba került neki.

Visszatérve az Angelina Jolie-féle festményhez, azt a brit miniszterelnök az 1943-as casablancai konferencia után festette, amelyen a szövetségesek döntöttek az észak-afrikai, a szicíliai és az olaszországi partraszállásról, valamint amelyen kitűzték a közös célt, hogy a háborút a tengelyhatalmak feltétel nélküli megadásáig folytatják.

A történelmi háttér plusz jelentőséget ad a festménynek, ahogy az is, hogy a két politikus kapcsolatában milyen szerepe volt a helyszínnek. A képet Roosevelt fia adta el 1945-ben, apja halála után. (Részletesebben itt írtunk róla.)

Brad Pitt és Angelina Jolie pezsgője

Share.

About Author

Leave A Reply