Nagyon ráfaragnak az Ausztriába ingázók

1

Burgenland bekeményített és ugyan alapvetően nem az ingázó magyarokkal akartak kiszúrni, mégis így történt, amikor úgy döntöttek, hogy 14 határátkelőn mostantól nem lehet motoros járművel áthaladni.

Egészen pontosan a hír úgy szól, hogy 35 magyar és szlovén határátkelőnél vezették be az intézkedést az osztrákok, ezeken a helyeken sem teherautóval, sem autóval, sem motorral nem lehet áthaladni.

Ezek közül 14 van a magyar-osztrák határon, azaz akik erre ingáznak, azoknak mostantól nagyobb kerülőt kell tenni, ráadásul a megmaradt átkelőkön is jó eséllyel hosszabbak lesznek a sorok.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

„Majdnem plusz egy órát jelent nekem ez minden munkanap” – mondta az Indexnek a Sopronból ingázó P., aki eddig a schattendorfi átkelőt választotta, de azt most gépjárműveknek reggel 5 és 8, illetve délután 16 és 19 óra között lezárták, egyértelműen az ingázók miatt.

„Tudok egy vadászútról, arra kerültem, de másnap már rendőrök vártak, és megbüntettek, most még csak 20 euróra Így Klingenbach felé tudok csak munkába menni, ami nemcsak a távolság miatt több idő, hanem azért is, mert a sok átirányított ingázó miatt olyan hosszú sorok alakulnak ki, hogy az már a szocialista időket idézi” – vázolta helyzetét P.

A kisebb átkelőkön csak gyalog, biciklivel, traktorral, esetleg lovon lehet áthajtani. Aki megsérti a szabályt, az akár 2180 eurós bírságot is kaphat.

Bécsi meló: költözés vagy ingázás?

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Daniel Ichnat on

    Mekkora marhabaromság ez? 4 éve van így lezárva a schattendorfi hatàrátkelő….

Leave A Reply