„Nagyon nem szeretek mások előtt angolul beszélni”

0

Hét éve él Torontóban családjával a most 15 éves Amanda. Most kezdte a középiskolát és tapasztalatai meglehetősen felemásak a korábbi osztálytársaival kapcsolatban.

Amanda iskolai élete szinte minden évét Kanadában töltötte, de eddig nem nagyon szerette az iskolát, az általánosban ugyanis osztálytársai sokszor lekezelően bántak vele.

„Volt, hogy gypsy-nek csúfolt néhány osztálytársam, de úgy is éreztették, hogy nem néznek semmibe, hogy amikor valamelyik órán a roma kultúráról kellett olvasni a tanár kérésére, nyavalyogni kezdtek, hogy ez unalmas, hogy ez őket nem érdekli” – mesélte az Abcúgnak.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Most viszont már szeret iskolába járni és visszatekintve úgy érzi, az egész inkább amolyan olcsó kisiskolás gonoszkodás volt. Mostani osztályában, ahol rajta kívül csak két másik roma fiatal tanul, eddig nem volt ilyen élménye.

Amanda szinte tökéletesen, magyar akcentus nélkül beszéli az angolt, ám ezzel együtt sem szívesen szólal meg a nyelven.

„Ha felszólítanak, és mások előtt kell felelni a tanár kérdésére, hiába tudnám a választ, inkább fel sem állok. Nagyon nem szeretek mások előtt angolul beszélni” – mondta.

Bármennyire is elkerülhetetlen, hogy a gyerekek egymás származásával csúfolódjanak, azt Amanda elképzelhetetlennek tartja, hogy tanárai kirekesztően viselkedjenek vele.

A teljes riportot itt olvashatjátok el.

A legnagyobb szerencse: visszatérni Kanadába

(Fotó: toronto.com)

Share.

About Author

Leave A Reply