Nagyon levennék a briteket a lengyelek

0

Hatalmasat kasználnának a Brexiten a lengyelek, a kormány tervei szerint már idén 25-30 ezer munkahelyet vinnének el. Állítólag több tucat pénzügyi szolgáltató áttelepüléséről tárgyalnak.

Még igazán el sem kezdődött a Brexit folyamata, a legnagyobb uniós játékosok között máris dúl a harc azért, hogy melyikük nagyvárosa veheti át London pénzügyi központ szerepét.

Úgy tűnik, a kisebb országok sem akarnak lemaradni. Míg Frankfurt és Párizs a nagybankok központjaira pályázik, Lengyelország úgy reklámozza magát, mint az üzleti szolgáltatások ideális helyét.

Egyre jobb az infrastruktúra, a közlekedési rendszer, a beruházási területek hatalmasak, és mindenekelőtt bőven van szakképzett és változatlanul viszonylag olcsó munkaerő – így a lengyel érvek.

Szakértők szerint a varsói kormány ki akarja használni az alkalmat, hogy legalább részben visszafordítsa a 2004-es uniós csatlakozást követő nagy lengyel emigrációt.

Lengyelország több mint 30 a pénzügyi szektorban működő céggel tárgyal arról, hogy a brexit után a munkahelyeik egy részét Nagy-Britanniából Lengyelországba vigyék – mondta Mateusz Morawiecki miniszterelnök-helyettes.

A lengyelek Londonba költöztek az elmúlt évtizedben, ami most megfordulhat azzal, hogy a cégek áthozzák munkahelyeiket Londonból a lengyel nagyvárosokba – írta a napi.hu.

Share.

About Author

Leave A Reply