Nagyobb segítség vagyok az országnak, ha elhagyom

0

Female Yeti egyike azoknak, akik hátizsákkal vágnak neki a nagyvilágnak. Persze nem csak úgy, a semmibe, hiszen a dolog igényel némi tervezést. Ő ősszel egy hátizsákkal indult világ körüli útra, járt azóta Nepálban, Balin, majd legutóbb Thaiföldön.

Female Yeti (akinek oldalát itt találhatjátok) évek óta Londonban él, ahol szerinte sokat lehet keresni, de sok a kiadás is. A magyar ember viszont találékony. Ő körülbelül két évig spórolt a mostani útjára.

„Nepálban egy iskolában tanítottam angolt és social science-t (társadalomismeretet). Tanítottam az embereket, mit is kell csinálni földrengéskor, mert még mindig nem tudják. Egy nepáli haverom szerezte a munkát, nem nagyon hiszek a jótékonysági szervezetekben: mindig egy csomó pénzt elkérnek. Ezenkívül adományoztam pénzt rászorultaknak, miután Angliában szerveztem gyűjtést meg jótékonysági vacsorát” – nyilatkozta a travelo.hu oldalnak.

„Ha a hegyekben vagyok, mindig van nálam sátor és survival snack a táskámban. Kathmanduban pedig nincs választás, azt eszem, amit a helyiek: Dhal Bhatot (rizst lencsével) kétszer naponta. Fél napot nincs áram. Ha nincs áram, akkor nem tudjuk kiszivattyúzni a vizet a földből, úgyhogy víz sincs” – tette hozzá.

India immár hosszú hónapok óta se benzinnel, se mással nem látja el Nepált, ennek következtében nehéz bárhova is eljutni, mindennek felment az ára, a gyógyszerek elfogytak, elfogyott az étolaj. Az emberek az utcán főznek, tűzön.

„Három kemény hónap után úgy gondoltam, nagyobb segítség vagyok az országnak, ha elhagyom. Nem akartam például elhasználni a maradék gázukat” – mondta Female Yeti.

Hitvallása amilyen egyszerű, olyan szimpatikus: az élet túl rövid és minden pillanatát élvezni kell. „Kevesebbet stresszelek, az életet valahogy boldogabb szemszögből látom. Hiszen láttam, főleg itt Nepálban, hogy az emberek boldogok lehetnek pénz nélkül is”.

(Fotó: femaleyeti.com)

Share.

About Author

Leave A Reply