Nagy változások előtt a brit királyi család

0

A Buckingham palota a napokban bejelentette, hogy Beatrice yorki hercegnőt eljegyezte Edoardo Mapelli Mozzi. Az esküvő jövőre lesz és a brit udvart jól ismerők állítják, elég komoly változásokat hoz majd a királyi családba.

Kezdjük rögtön azzal, hogy II. Erzsébet nem egy, hanem két új családtagot köszönthet majd, hiszen a férfinak az előző kapcsolatából van egy fia. A kétéves Christopher Woolf Mapelli Mozzi édesanyja Dara Huang építész-dizájner.

Az egyelőre nem dőlt el, hogy Edoardo Mapelli Mozzi kap-e bármilyen címet a királynőtől. Az is érdekes kérdés, mennyire vesz majd részt a királyi család életében.

„Biztos vagyok benne, hogy amikor a család összegyűlik, Beatrice mostohafia jelen lesz. Ugyanakkor Camilla gyermekeit és unokáit nem nagyon látni, a kivételt a Károly herceggel kötött esküvője jelentette” – mondta Joe Little, a Majesty magazin szerkesztője.

Más kérdés persze, hogy Camilla gyermekei már felnőttek voltak az esküvő idején, míg Wolfie csak két éves, így szinte biztos, hogy legalább részben a királyi családdal nevelkedik majd.

Érdekesség, hogy Beatrice nem aktív tagja a királyi családnak, üzletasszonyként dolgozik, megjelenik az olyan társasági eseményeken, mint a Royal Ascot, ellátogat a skóciai Balmoralban található családi birtokra, de hivatalos eseményeken nem helyettesíti nagyanyját, II. Erzsébetet.

Ebből az is következik, hogy az esküvő sem lesz olyan nagyszabású, mint Harry hercegé volt tavaly, amit a becslések szerint 1,9 milliárd ember nézett világszerte.

Az esemény mégis történelmi jelentőségű lehet, hiszen könnyen előfordulhat, hogy hosszú évekig ez lesz az utolsó fontos királyi esküvő – és ilyenformán az is, hogy az utolsó, melyen II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg részt vesznek.

Mi történik II. Erzsébet halála után?

(Fotó: Princess Eugenie/Kensington Palace)

Share.

About Author

Leave A Reply