Na mi lesz pont egy év múlva?

0

OK, egy év múlva pontosan 2019. március 29-e lesz. És minek a napja lesz az? A megoldás nem olyan bonyolult, pláne, ha eláruljuk, hogy rengeteg magyart érint így vagy úgy.

Igen, 2019. március 29.-én közép-európai idő szerint éjfélkor Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból. A helyzet csak annyiban jobb, mint korábban, hogy legalább a múlt héten sikerült valamifajta áttörést elérni az uniós tárgyalásokon, maga a szigetország azonban még mindig nagyon megosztott az egész Brexit kérdésében.

A tárgyalásokat egyébként október végéig kell befejezni, hogy legyen elég ideje a 27 bennmaradó tagállamnak a dokumentum elfogadására, illetve a brit parlament is szavazhasson róla.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

A kilépést közvetlenül követő átmeneti időszak 2020. december 31-ig tart, majd aztán teljessé válik a változás (amiről ma még egy csomó mindent nem tudunk).

Vannak egyébként, akik még reménykednek egy második népszavazásban. Például a maradáspárti Best for Britain, ami plakátkampányba kezdett e célból. Túl nagy sikerrel nem kecsegtet a dolog, különösen, hogy a most országos körútra induló Theresa May kormányfő sokszor kijelentette már: a kilépés nem lehet kérdéses.

Megcsinálták az év brexites reklámját

Share.

About Author

Leave A Reply