Na jó, de pont a Fülöp-szigetek?

0

A Fülöp-szigetek az utóbb időszakban elsősorban nem teljesen százas elnöke, Rodrigo Duterte révén szokott bekerülni a nagyvilág híreibe, holott egy nagyon szép ország, ahol kifejezetten kedves emberek élnek. Hausel Dóra mesélt róla a Tucanoprod oldalon.

„Borászként végeztem először Budapesten, majd Németországban tanultam tovább, majd felmondtam a munkahelyemen és közel 2 éve elindultam világot látni, tapasztalatokat gyűjteni és felfedezni.

Mivel nem volt sok pénzem ezért a legolcsóbb repjegyet kinéztem magamnak így jutottam el Thaiföldre és más ázsiai országokba. Útközben kellett pénzt keresnem, így megtanultam weboldalakat készíteni, videókat szerkeszteni, vágni, blogolni. (…)

Ahol most azzal foglalkozunk, hogy a világ egyes országaiban milyen lehetőségek adottak a letelepedésre, bankszámlanyitásra, hol érdemes céget alapítani és milyen „zászlókat” érdemes kihelyezni világszerte. (…)

Eddig a leghosszabb ideig Malajziában, Thaiföldön és a Fülöp-szigeteken tartózkodtam és bár minden országnak meg vannak a maga előnyeik, a Fülöp-szigetek kiemelt helyet foglal el itt Ázsiában több szempontól is.

Bárki kaphat a Fülöp-szigeteken állandó tartózkodási engedélyt.

Magyar állampolgárok 30 napig vízum nélkül tartózkodhatnak itt és ha tovább szeretnénk maradni akkor ezt simán meg lehet hosszabbítani annyiszor, amennyiszer akarjuk.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

Az életkörülmények más ázsiai országhoz képest rendkívül jónak mondható. Az emberek barátságosak és segítőkészek, bár itt sem árt elővigyázatosnak lenni. Főleg, ha az ember házasodni szeretne.

Az élet rendkívül olcsó itt is, bár függ attól, hogy melyik részen tartózkodunk éppen. A déli részeken Davao környékén vagy ott, ahol a turizmus még nem vetette fel a lábát, ott kifejezetten kiskirályként lehet élni, abból a pénzből, amit mondjuk online megkeresünk magunknak.

Viszont a déli részek nem biztonságosak a kalózok miatt és feltörekvő iszlamista támadások itt-ott amott előfordulnak.

Az egyedüli negatív dolog itt az étkezés. Nekem annyira nem jönnek be az itteni ételek, de mivel a lakosság nagy része halászatból tartja fent magát, nagyon finom halat és tengeri gyümölcsös különlegességeket tudunk fogyasztani.

A Fülöp-szigetek demokratikus állam a hivatalos nyelv a filippinó (tagalog), spanyol, de a lakosság nagy része jól beszél angolul. Itt egy jó havi fizetés 20.000 pesótól már jónak mondható (300 euró).

Főleg Palawan szigetén egyre többen telepednek le itt Amerikából, Ausztráliából, Oroszországból és Németországból. Én főleg amerikaikkal és németekkel találkozom itt és eddigi információim szerint az egyik olyan ország, hová érdemes kivándorolni. A környezeti értékek a tengerpartok gyönyörűek és rengeteg szabadidős tevékenységet talál magának itt az ember. (…)

A Fülöp-szigetek vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb outsourcing célállomás világszerte. Ez nem csak a hivatalos angol nyelvre, hanem az ország magasan képzett, motivált és szorgalmas munkaerejére is jellemző, amely nagyon alacsony bérszínvonalon, sokkal jobban teljesítenek az európai alkalmazottaknál.

A Fülöp-szigetek azon kevesek közé tartozik melyek nem vesznek részt az országok közötti adóügyi információcserében (CRS-AEoI)

Általánosságban elmondható, hogy a filippínók nagyon barátságosak és nyitottak. Csak a Fülöp-szigeteken található élelmiszerek meglehetősen gyenge minősége az ami kicsit eltántoríthatja az embert, de egyébként a sok friss ökológiai gyümölcs és zöldség rendelkezésre áll.”

A teljes beszélgetést itt olvashatjátok el, nem csak azoknak érdekes, akik a Fülöp-szigeteket vennék célba!

Szegények-e a magyarok?

(Fotó: pixabay.com/TheDigitalWay)

Share.

About Author

Leave A Reply