Munkakeresés Dániában

0

Balázs (a Balázs in the World blog írója) igen nagyot kalandozott, hiszen egy négyhónapos kínai kitérő után ment vissza nemrég Dániába, ahol most az egyetem mellett munkát is keres.

„Oda, ahol közel három évet dolgoztam (Cafe Viggo) ez alkalommal nem tértem vissza. Ugyan tettem gyenge próbálkozásokat és írtam pár embernek, hogy „tudnak-e valami munkát”, de én magam se vettem komolyan ezeket a gyenge fingnyi erőlködéseket, így nem is lett eredménye.

Talán a legfontosabb feladatom ebben a pillanatban, hogy befejezem a bachelor diplomámat, amihez meg kell írnom egy 50 oldalas szakdolgozatot. (…)

Ami viszont sokkal izgalmasabb, hogy elkezdtem munkát keresni Dániában. Ám ez alkalommal nem mosogató, takarító állást, de nem is pincér, hanem értékesítőként (sales).

Viszonylag fiatal korom óta ez a vágyam, hogy egy jó cégnél legyek „key account manager”, ezért ebben az irányban kezdtem keresgélni. Sokan keseregnek, hogy noha diploma után mindenki jelentkezhet munkanélküli segélyre, ami havi kb. 520.000 HUF (adó előtt), mégis, szinte lehetetlen külföldiként munkát találni.

Bizony, nem árt megtanulni dánul, az biztosan növeli az ember esélyét. (Nekem is csak Module 3-am van, ami kb. egy gyenge középfoknak felel meg otthoni szemlélet szerint, de nem elég folyékony munkahelyi kommunikációra.)

Egy szó, mint száz, múlt héten elkezdtem keresgélni és találtam is egy céget. iPaper a neve, PDF-eket alakítanak át animált brochurákká és ezt értékesítik cégeknek. Szerintem nagyon érdekes koncepció, az iroda is közel van és sales-t keresnek.

Elküldtem az önéletrajzomat, majd még aznap válaszoltak és kértek egy motivációs levelet. Ezt még aznap este elküldtem és másnap kaptam választ, hogy most szerdán várnak egy interjúra.

Persze, ez még semmit nem jelent, de én nagyon boldog vagyok, hiszen a tőlem lehető legjobbat megfogom tenni, és ha nem kapom meg, akkor is, már legalább egy dán munkavállalónak felkeltettem az érdeklődését annyira, hogy legalább meghallgasson. Reméljük, pozitívan fog zárulni és megkapom a munkát, de ez a jövő zenéje természetesen.”

A teljes írást itt találjátok, ne hagyjátok ki!

Share.

About Author

Leave A Reply