Mozimogul házát vette meg a Whatsapp alapítója

0

Amikor Ron Meyer piacra dobta malibui házát. Nem csoda: az adásvétel azért még a sok milliós tételekhez szokott amerikai elit esetében sem nevezhető átlagosnak, lévén egy 100 millió dollár körüli ingatlanról szó. Ennek megfelelően a vevő sem akárki.

Az eladó, Ron Meyer 18 évig volt a Universal Studios elnöke, ami kifejezetten komoly eredmény, tekintve hogy soha senki nem vezetett ennyi ideig nagy stúdiót Hollywoodban. Ráadásul „felfelé bukott”, hiszen manapság az anyavállalat NBCUniversal alelnöke.

A vevő iparági hírek szerint nem más, mint a Whatsapp társalapítója, Jan Koum. Az Ukrajnában, Kijevben született üzletember 2014-ben lett semmi perc alatt milliárdos, amikor a Facebook 19 milliárd dollárért felvásárolta a Whatsappot.

Nem csoda, hogy Jan Koum számláját különösebben aligha terheli meg az a 100 millió dollár körüli összeg (pontos adatot nem ismerünk), amennyit ki kell fizetni a malibui házért.

A telket Ron Meyer 1997-ben vette meg 5 millió dollárért, majd felkérte Charles Gwathmey sztárépítészt, hogy tervezze meg a képeken látható házat. Két évvel és nagyon sok millió dollárral később pedig beköltözhetett.

A főépület szolid 1300 négyzetméter (de van két vendégház is, ha esetleg a szükség úgy hozná) és a legszebb, hogy még így sem lóg ki a környék többi háza közül.

Ráadásul hiába ilyen nagy, további előnye, hogy az útról így sem lehet rálátni a masszív sövény és a hatalmas kapu miatt.

Belépve egy klasszikus előtér fogad, kétoldalon felfutó lépcsősorokkal, odabent a kétemeletnyi magas étkezőben egy komolyabb méretű társaság is vidáman elfér. A minden igényt kielégítő konyhából nyílik egy családi szoba, ahonnan egyenesen a szabadba léphetünk ki, ahol természetesen vár a medence. Odabent emellett moziterem és kétszintes könyvtár is van.

Az aktív pihenés jegyében teniszezhetünk is, és külön lejárat visz le minket az óceán partjára.

Mesés villát vett Donatella Versace

(Fotó: weahomes.com)

Share.

About Author

Leave A Reply