Most Kövér László mondta meg, ki a magyar

0

Valamilyen furcsa oknál fogva a kormányközeli emberek időről időre szükségét érzik annak, hogy megmondják, ki a magyar és ki nem. Most az Országgyűlés elnökén volt a sor.

Kövér László az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület gyergyószentmiklósi nyári táborában szervezett pódiumbeszélgetésen tartotta fontosnak megosztani a nyilvánossággal, szerinte ki a magyar és ki nem.

Az Országgyűlés fideszes elnöke szerint a demográfiai helyzet javításához a gyermekvállalás útjában álló akadályok lebontásán túl mentalitásváltásra is szükség van.

Kövér László nem felejtett el rámutatni, hogy Magyarország szerinte élen jár Európában abban, hogy a hazai összterméke (GDP) közel öt százalékát fordítja a népesedéspolitikára, de a munka neheze még hátra van.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

„Rá kell ébreszteni az embereket arra, hogy nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek 3-4 gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek és elkötelezettek a nemzet ügye iránt” – közölte Kövér László.

Most azt hagyjuk, hogy mekkora eséllyel fordulhat elő, hogy egy magyarul nem beszélő embernek minden gyermeke és unokája magyarul beszél, a gyermektelen, egy- vagy kétgyermekes magyarok nevében is köszönjük a kirekesztést.

Nem is olyan régen Takaró Mihály irodalomtörténész mondta azt, hogy a magyarság sorsvállalás és tudatos kultúravállalás, nem genetikai kérdés, mert ez a Kárpát-medencében lehetetlen vállalkozássá tenné a „ki a magyar?” meghatározását.

Egyebek mellett arra buzdított, hogy mindenki tegye fel a kérdést magának, ő mit tett a magyarság megmaradásáért, hány gyereket szült, kivándoroltak-e a gyerekei, mert ha igen, akkor valamit elrontott a kedves szülő.

Hát így.

Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a megszerzett tudással, újfajta életszemlélettel egyszer csak megjelenne Magyarországon? – erről beszélgettünk az alábbi podcastban.

(Fotó: MTI/Anadolu/Evren Atalay)

Share.

About Author

Leave A Reply