Mosodai kalandok Svédországban

0

Az úgy van, hogy Svédországban a társasházaknak saját mosókonyhája van, ahol a lakók a kijelölt időben moshatják a szennyesüket – szó szerint. Nos, ebből azért akadnak problémák, derült ki a Bezzeg a svédek blog írásából.

„Eltelt vagy öt év Stockholmban, mire ráéreztem a társasház mosókonyhájának használatára. Voltak eleinte kihívások, de idővel mindet sikerült leküzdeni.

A legnagyobb problémát az okozta, hogy a 3 órás keretbe nem igazán fért bele a ruhák 100%-os száradása és összehajtogatása. nagyon stresszes volt mindig a következő kliens érkezése előtt végezni.

Egy szép napon leballagtam a szokásos két kék ikea-s szütyővel a vállamon az általam foglalt időpontban és nagy megrökönyödésemre még javában ott pakolászott, hajtogatott az előttem lévő szomszéd.

Magabiztossággal próbáltam leplezni a tudatlanságomból fakadó bizonytalanságot, ezért egy kurta „hej” köszöntés kíséretében morcos tekintettel vontam kérdőre metakommunikáció tekintetében a serény asszonyt.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

Láthatta rajtam, hogy idegen vadember vagyok ezért megkönyörült rajtam. beszélgetni kezdtünk. Megtudtam, hogy a 3 órás foglalás lejártával még van egy extra fél óra mindenkinek, hogy biztosan kiszáradjanak a ruhái és legyen ideje a mosodában összepakolni. Mutatta is a falon a vonatkozó rendelkezést, amit addig nem vettem észre a rengeteg más papír között.

A kezdeti dühöt hamar felváltotta a megvilágosodás öröme, hiszen megoldódott a legutolsó problémám a mosoda használattal kapcsolatban – legalábbis azt hittem. Egészen tegnapig.

Történt ugyanis, hogy egy hosszabb utazás után sok szennyessel érkeztem haza, amit sürgősen ki kellett mosnom. Foglaltam időpontot a mosókonyhába, de nem volt teljes 3,5 órám a műsorra.

Új taktikához folyamodtam: otthon kimostam mindent, és a befoglalt időpontban lementem a vizes cuccokkal, hogy profi körülmények közt gyorsan megszárítsam őket.

Igen ám, de az előző kuncsaft cuccai – teljesen legálisan – még vadul pörögtek a szárítógépben, és a szárító helyiségben is az ő ruhái lógtak. (…)

Most is sikerült bizonyítanom, hogy a legjobban kitalált rendszereket is sikerül mindig megakasztanom. Lehet, hogy foglalkozást kéne váltanom. elmehetnék rendszer tesztelőnek, biztosan sikeres lennék, mert már számtalanszor sikerült olyan hibákat előidéznem a múltban, ahol a help desk csak pislogott, mivel sosem találkoztak azelőtt az általam produkált problémákkal.”

A teljes posztot itt találjátok.

Tíz svéd szokás, amit átvehetnénk

Share.

About Author

Leave A Reply