Morbid ügyintézés Svájcban

0

Az ember azt gondolná, hogy Svájcban minden megy, mint a karikacsapás, zökkenőmentes az ügyintézés… Nos, aki ezt gondolja, az elég nagyot téved, derül ki a SvájciS(CH)apka blog legutóbbi posztjából.

„Svájci Nr. 1 ügyintézés. Ezen most beszarsz… bocs, de ez annyira morbid, hogy nincs rá jobb kifejezés.

A múlt héten a párom kapott egy fizetési felszólítást 299,05 Frankról. Nem kevés, és a behajtó cég semmit sem árult el a tartozás mibenlétéről, így megkérdeztük, hogy mégis mit szeretnének behajtani, mert tudomásunk szerint minden számlánk rendezve van.

Ma megjött a válasz. Egy német ügyvédi iroda kereste meg a svájci céget, hogy van egy ilyen nevű ember, aki tartozik. Elméletben egy pótdíj lehet, ami egy 2013-as utazás során keletkezett Hamburg és Berlin között a vonaton.

Külföldre mennél dolgozni? Keress állást a Határátkelőn!

Az ember bediktált egy olyan nevet, amiből otthon is van több ezer, de még itt Svájcban is akad belőle, meg egy kamu címet (itt négy számjegyből állnak az irányítószámok, a felszólító leveleken meg öt van).

Vicces, mert a párom nemhogy vonattal nem jár, de a büdös életben nem volt se Hamburgban, se Berlinben. 🙁

Erre mit csinál a behajtócég? Keres itt Svájcban egy ilyen nevű, de egyébként létező személyt és megpróbálja úgy behajtani, hogy semmi köze hozzá és semmilyen adat nem stimmel csak a név. Hát szeretnék gratulálni!”

A teljes posztot itt találod. Durva, nem?

(Fotó: flickr.com/Christian Schnettelker)

Share.

About Author

Leave A Reply