Mit tanultam külföldön?

0

Az ember persze sokat tanul külföldön, és nem csak egy másik kultúráról, életformáról, beilleszkedésről, de önmagáról is. Sőt, talán elsősorban önmagáról. Tim például három dolgot említette és ezek: türelem, függetlenség, szerénység.

Tim élt már az Egyesült Államokban (Michigan), Spanyolországban (Barcelona) és Lengyelországban (Krakkó) is. Hat nyelvet beszél, és azt írta, hogy mindemellett megtanult egyedül élni, és megszeretni az őt gyakran körülvevő csöndet.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

„Megtanultam, hogyan használjam ki legjobban az időmet, és hogyan tiszteljek minden embert, származzon a Föld bármely sarkáról. Megtanulta, hogyan tanuljak tőlük” – fogalmazott.

Az egyik legfontosabb tanulság mégis az volt talán, hogy megtanulta, hogy ne essen pánikba, ha a dolgok nem az előzetes tervei szerint alakulnak, esetleg a vártnál bonyolultabbnak vagy egyenesen megoldhatatlannak tűnnek.

„Most már azt is tudom, hogy minden lehetőséget meg kell ragadnom a tanulásra és a tapasztalatok gyűjtésére. Sosem elég egyikből sem. A külföldi élet megtanított arra, miként nézzek szembe az új és szokatlan helyzetekkel, megtanított a változásra és az alkalmazkodásra” – írta Tim.

„Nem voltam ott apám halálos ágyánál”

(Fotó: pixabay.com/tpsdave)

Share.

About Author

Leave A Reply