Mit kezdenének a határátkelőkkel a brit konzervatívok?

3

A napokban közzétette választási programját a kormányzó Konzervatív Párt, amiből kiderül, hogy teljesen rámennének a jóléti juttatások rendszerének reformjára, hogy így csökkentsék a bevándorlást a többi uniós országból.

A héten mutatta be 84 oldalas választási programját a brit Konzervatív Párt miniszterelnöke. Abban nincs változás, hogy választási győzelme esetén a párt 2017 végéig népszavazást ír ki Nagy-Britannia EU-tagságáról, de előtte tárgyalásokat kezd Brüsszellel a külföldi EU-munkavállalók jóléti juttatásainak szigorításáról.

A tervek szerint az uniós társállamokból érkezők csak négyévi folyamatos nagy-britanniai munkaviszony után juthatnának hozzá a brit jóléti ellátások teljes köréhez. A dokumentum szerint ez csökkenti a pénzügyi ösztönzőket arra, hogy alacsony keresetű és alacsony szakképesítésű bevándorlók Nagy-Britanniában próbáljanak szerencsét.

Azok a külföldi EU-munkavállalók, akik gyermekeiket nem hozzák magukkal, a jövőben egyáltalán nem vehetnének fel brit családi pótlékot, függetlenül attól, hogy mennyi ideje dolgoznak Nagy-Britanniában és mennyi adót fizetnek.

Az állásajánlat nélkül érkező uniós bevándorlók a Konzervatív Párt tervei szerint semmiféle álláskeresési támogatást nem kaphatnának, és ha fél év elteltével sem találnak munkát Nagy-Britanniában, haza kell térniük – áll a az MTI által ismertetett tory választási programban.

A Konzervatív Párt tervezi az EU-munkavállalók nem európai uniós állampolgárságú házastársaira vonatkozó bevándorlási szabályok szigorítását is. Az ő esetükben egyebek mellett egy meghatározott jövedelemszint eléréséhez és angol nyelvvizsgához kötnék a nagy-britanniai letelepedés engedélyezését.

A program egyik kiemelt pontja szerint az Európai Unió további bővítésének jóváhagyása fejében London ragaszkodni fog ahhoz, hogy az EU-n belüli szabad munkaerőmozgás alapelve mindaddig ne vonatkozzék az új tagországokra, amíg azok gazdaságai nem zárkóznak fel a jelenlegi EU-tagállamok fejlettségi szintjének közelébe.

Share.

About Author

3 hozzászólás

  1. “A program egyik kiemelt pontja szerint az Európai Unió további bővítésének jóváhagyása fejében London ragaszkodni fog ahhoz, hogy az EU-n belüli szabad munkaerőmozgás alapelve mindaddig ne vonatkozzék az új tagországokra, amíg azok gazdaságai nem zárkóznak fel a jelenlegi EU-tagállamok fejlettségi szintjének közelébe.

    Ez egy oltári nagy baromság:) Na majd pont a mémetek, svédek fognak jelentkezni a sok minimálbéres warehausos angol munkákra :))))

Leave A Reply