Mit keres a kürtős kalács Japánban?

0

Az ember néha egészen hihetetlen helyeken tud magyar kedvencekbe botlani. Mert már az sem semmi, ha Európában találunk kürtős kalácsot, de ez még mondjuk érthető. Na de Japánban? Ráadásul Okinaván? Pedig így van, a Tshabee in Japan blog szerzője saját szemével látta és gépével örökítette meg.

„Étkezés szempontjából két fő jellegzetessége van a szigetnek: egyrészt messze esik Japán fő szigeteitől, így olyan halakat is lehet itt enni, amiket Tokióban nem. (Bár ebből én nem sokat vettem észre…) Másrészt pedig sok amerikai tartózkodik itt, ami a kajafelhozatalra is rányomja a bélyegét…

A legfőbb ételük viszont egyik kategóriába se tartozik bele. Az ugyanis a souki soba, egy újabb spagettiféle. A sima sobával ellentétben ez nem hajdinából készül, hanem sima búzalisztből. Amúgy viszont a szokásos módon lében úszik a cucc. Ami ez esetben némi random zöldség, meg oldalas vagy szalonna. Ami nagy kedvencem! 🙂

És hogy egy kicsit az amerikai beütés is megmutatkozzon: egy másik itteni jellegzetesség a tacós rizs. (A taco pitába tekert darálthús meg zöldség. Eredetileg mexikói étek, de az USA-ban is közkedvelt gyorskaja.) Itt a hagyományos taco húst pakolják egy adag rizsre, meg adnak hozzá még egy kis sima tacót is. Na ez is hamar belopta magát a szívembe.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

Bónuszként pedig jöjjön egy igazán jellegzetes okinawai finomság: a kürtős kalács. Egy kedves barátom adta a tippet, hogy van egy ilyen üzlet Nahában a Kokusai Doorin, úgyhogy nyilván nem hagyhattam ki.

Az egyik ottani dolgozótól megtudtam, hogy a tulaj igazából vérbeli okinavai, de egyszer járt Magyarországon, és nagyon megszerette a kürtős kalácsot. Ezt mondjuk nem is csodálom.

Egyébként ott lehet kapni mindenféle szószokkal, meg hot dog kiadásban is. Én azért maradtam a klasszikus fahéjasnál. Meg a barátnőm családjának is vittem párat kóstolóba. Nekik is tetszett.”

A kürtős kalács OK, de azért a hot dogos verziót szerintem mi kihagynánk (na jó, egy kóstolást lehet, hogy megérne…). Mindenesetre a teljes posztot itt találjátok

Külföldön keresnél munkát, de még nem találtál? Itt közel 1000 álláslehetőség vár!

Share.

About Author

Leave A Reply