Mit esznek az Európai Bizottság menzáján?

0

Az a héten kiderült, hogy miből válogathatnak a magyar Miniszterelnökségen dolgozók (Gundel-választék erősen nyomott áron), de mi a helyzet az Európai Bizottság menzáján?

A Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját a Gundel üzemelteti, és mivel fotót is küldtek a hvg.hu-nak, az is kiderült, hogy az árak finoman szólva sem vágják földhöz az egyszeri dolgozókat sem.

A jellemzően magyaros ételekből álló étlap árai ugyanis nagyjából a bányászbéka feneke környékén tanyáznak. Nyilván sok cégnél támogatják így-úgy az alkalmazottak étkezését, ízlés dolga, kinek hol húzódik a határ (azért Gundel menüt 850 forintért enni durva).

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Lényeg a lényeg, a EuroNews megkérte brüsszeli tudósítóját, mutassa meg, milyen az Európai Bizottság menzája, ott meg lehet-e ebédelni nagyjából 3 euróból.

Persze Brüsszelben alapból mások az árak, tehát a válasz nem meglepően „nem”, de az már érdekes, hogy milyen körülmények között és mennyiért tálalják az ebédre szánt ételeket.

Nincsen például étlap, hanem amolyan vitrines rendszerben mutatják be az adott napi kínálatot. Az is kiderül, hogy egy főétel (szóval nem teljes menü) valamivel kevesebb, mint 5 euró, ami nagyjából 1600 forint. A leves viszont olcsó, hiszen már kevesebb, mint egy euróért kapható.

További fotókért irány a EuroNews oldala!

Mi a magyar álom?

Share.

About Author

Leave A Reply