Mit esznek a milliárdosok?

0

A gazdagok nem fukarkodnak, ha az ingatlanokról vagy a kocsikról van szó, de nem feltétlenül nyúlnak mélyen a zsebükbe, ha étkezni kell.

Hiába van meg a milliárdosok pénze ahhoz, hogy saját séfet tartsanak, vagy drága és egészséges ételeket fogyasszanak, az étrendjük nem mindig ennek megfelelően alakul.

Főleg a technológiai szektor gurui ismertek botrányos és egészségtelen étkezési szokásaikról. Van köztük néhány vegán, vagy olyan, aki a paleo diétát követi, ám mások csokit reggeliznek, vagy egyszerűen kihagynak több étkezést.

Jeff Bezos

Az Amazon vezére nem tart korai megbeszéléseket, hogy legyen ideje egészségesen reggelizni.

A világ leggazdagabb embere furcsa ízlését mutatja, hogy egy felvásárolni kívánt cég vezetőivel tartott találkozón polipot rendelt krumplival, szalonnával, fokhagymás joghurttal és buggyantott tojással.

Aztán a menüt metaforaként használta, leírva az Amazon üzleti stratégiáját: „Ti vagytok a polip. Ha a menüre nézek, ti vagytok az a dolog, amit nem értek, amit sosem próbáltam. Ezért kell reggelire a polip.”

Mark Cuban

A befeketésekkel foglalkozó Mark Cuban nem bonyolítja a reggelit: egy kávé két proteinben és rostban gazdag keksszel. Annyira megszerette az Alyssa’s Cookies termékeit, hogy segített beindítani az üzletet és be is fektetett a cégbe.

Bill Gates

Bill Gatesről az derült ki, hogy szereti a diétás kólát, naponta 3-4 pohárral is megiszik. Reggelire csokis gabonapelyhet szokott enni, de felesége, Melinda szerint inkább kihagyja ezt az étkezést. Szereti a sajtburgert is, akár gyorsétteremből is.

(Steve Jobs ismert volt a furcsa étkezési szokásairól. Az Apple társalapítója néha hetekig ugyanazt az 1-2 ételt fogyasztotta, volt, hogy csak sárgarépán és almán élt, máskor pedig gyümölcsöket, zöldségeket, magvakat evett.)

Richard Branson

A Virgin csoport alapítója azt mondta magáról, hogy naponta 20 csésze teát iszik meg, és nem tudja, hogyan élné túl az angol teák nélkül. Reggelire gyümölcssalátát és müzlit eszik, néha pedig heringet.

(Fotó: Virgin Unite)

A milliárdos saját Karib-tengeri szigetén él. Az üzleti megbeszéléseket ebédidő utánra időzíti, javítva a hangulatot, a vacsorát pedig szélesebb körben szereti tartani, és az asztalnál ülők megosztják egymással történeteiket és ötleteiket.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg számára a reggeli nem okoz nagy gondot: azt eszi, amit csak akar, mert nem szeret azzal időt tölteni, hogy a kis döntéseken gondolkodjon.

A Facebook atyja 2011-ben kitalálta, hogy csak annak az állatnak a húsát eszi meg, amit maga ejtett el – volt az áldozatok között kecske, disznó, csirke és homár.

Amikor nála járt Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója, őt is megkínálta a saját maga által levágott kecske húsával.

Jack Dorsey

Utóbbi étkezési szokásairól azt tudni, hogy reggeli két főtt tojást fogyaszt szójaszósszal. A Twitter-vezető korábban vegán volt, de a túl sok béta-karotin miatt bőre narancssárgává vált.

Aztán a paleo diétára váltott, de most vannak olyan napok, amikor nem eszik, mert ez túlzottan lelassítja és sok időt elvesz a munkától.

Elon Musk

Ha már munkamánia: Elon Musk is 80-90 órát dolgozik egy héten, így szigorú étrendre lenne szüksége.

A Tesla vezére sokszor nem reggelezik, de ha mégis, akkor csak egy Mars csokit. Ebédre bármit megeszik, amit az asszisztense visz neki, és öt perc alatt belapátolja. A vacsorát viszont komolyan veszi, szereti a francia konyhát és a barbecue-t.

Zuckerberg nem bír veszíteni

Share.

About Author

Leave A Reply