Mintha egy idegen bolygóra teleportáltak volna

0

A Pinnacles egyike a legérdekesebb természeti csodáknak – egyébként a világon is, de Ausztrália nyugati részén feltétlenül. Ezeket a Perth-től néhány száz kilométerre található sivatagi kőtüskéket nézte meg körútja során az Ausztrália A-tól Z-ig blog párosa.

„Mész, mész, gyönyörű tengerpartok a balon, egysíkú bokros növényzet a jobbon, ez megy több száz kilométeren keresztül, aztán, hirtelen, te, figyu, az, az ott mi??? Menjünk, nézzük csak meg közelebbről!

És akkor ott állsz egy nagy, sárga homoksivatag közepén, ami tele van 1-2-3 méteres kő-, azaz egész pontosan mészkőtüskékkel. Nem, nem csak Te nem érted, hogy ezek hogyan is kerültek oda, a nagytudású tudósok is csak találgatják, hogy mégis mi is történt ott.

Az egyik teória az, hogy ezek a mészkőtüskék eredetileg fák törzsei voltak, amiket a homok elárasztott pár ezer éve, amik a levegőtől elzárva szépen megkövesedtek, majd újabb pár száz/ezer év alatt a szél szépen lefújta a homokot róluk.

Az ausztrálok is csak 1967-ben fedezték fel ezeket a mesebeli tüskéket, azóta viszont évente kb. 150 000 látogató csodálja meg a nemzeti parkot. Mindenesetre olyan érzés közöttük mászkálni, mintha hirtelen egy idegen bolygóra teleportáltak volna.

Annyira varázslatos hangulata van a helynek, hogy miután megnéztük ott a naplementét, nem is nagyon mentünk messzire aludni, hogy másnap hajnalban napfelkeltére vissza is tudjunk menni.”

A teljes posztot (szokás szerint rengeteg képpel) itt találjátok.

Share.

About Author

Leave A Reply