Mini Rolls-Royce 5,5 millióért

0

A Cullinannal a Rolls-Royce bebizonyította, hogy képes megvetni a lábát az SUV-piacon, ráadásul a tőle elvárt minőséget képes egy addig számára ismeretlen területen is hozni.

Noha azért lehettek előzetesen kételyek, a Cullinan elég komoly siker lett, talán azért is, mert a márka eleganciáját és megkülönböztető jegyeit képes volt átültetni erre a szegmensre is.

A SUV népszerűségére mi sem jobb példa, mint hogy 1:8 arányú miniatűr változatot készítenek belőle. Az egészen elképesztően részletes darabok közül minden egyes elkészítése 450 órát vesz igénybe.

„Korábban nem látott külső, belső és motorikus részletességgel alkottuk meg a modelleket, melyek közül mindegyik kézzel készül több mint 1000 különböző darabból” – büszkélkedett a cég.

„A végeredmény 450 órányi precíziós munka, minden modellt kézzel festünk és polírozunk, ugyanazzal a festékkel, amit a nagy Rolls-Royce-oknál használunk – azaz a kicsinyített modell megkülönbözhetetlen az eredetitől” – folytatódott az öndicséret.

Az USB-vel tölthető egyedi modellek egyébként tényleg döbbenetesen részletesek, mert az egy dolog, hogy ugyanúgy nyílik minden ajtó, csomagtartó, motorháztető, mint a nagy autón, de még a világítást is távolból lehet felkapcsolni rajta.

Őszintén szólva ennyire aprólékos, precíz munkát általában inkább az óragyártásban tapasztalhatunk. Nyilván részben ennek, részben a márkanévnek köszönhető az ár is, ami 17 ezer dollár, ami 5,5 millió forint. Amiért voltaképpen már valódi autót is kapni, igaz, nem Rolls-Royce-ot.

Miért kezdett mézgyártásba a Rolls-Royce?

(Fotó: rolls-roycemotorcars-boutique.com)

Share.

About Author

Leave A Reply