Minden mérsékelt Macron mögött a francia elnökválasztáson

0

Biztosnak tűnik, hogy a centrista Emmanuel Macron és a szélsőjobboldali Marine Le Pen jut be a francia elnökválasztás második fordulójába. Előbbi mögé szinte minden mérsékelt erő beállt.

Vezető francia konzervatív politikusok és Benoit Hamon szocialista elnökjelölt ugyanis egyaránt úgy nyilatkoztak, hogy a centrista Emmanuel Macront fogják támogatni az elnökválasztás második fordulójában Marine Le Pen radikális jobboldali jelölttel szemben.

Miután az első, egybehangzó becslések szerint Macron és Le Pen jut be a második fordulóba, Benoit Hammon szocialista elnökjelölt azt mondta támogatóinak, hogy pártja „történelmi csapást” szenvedett szavazóbázisától, és felszólította a választókat, támogassák Macront, és utasítsák el Le Pent „a lehető legerősebb módon”.

A hagyományos francia politikai színtér másik oldalán Jean-Pierre Raffarin volt konzervatív miniszterelnök (2002-2005), a jobbközép Köztársaságiak tagja, mely párt jelöltje, Francois Fillon a második fordulóból kiesett, kijelentette: „Habozás nélkül Emmanuel Macron mögé kell állnunk!”.

Franciaországi melók a Határátkelőn! Keress és találj!

(Fotó: facebook.com/EmmanuelMacron)

Share.

About Author

Leave A Reply