Minden jót ígérnek a britek a brexites ügyintézéshez

0

A brit belügyminiszter például azt, hogy az országban élő több mint 3 millió külföldi EU-állampolgár bürokratikus akadályok nélkül juthat majd hozzá állandó tartózkodási engedélyéhez.

Amber Rudd személyre szóló levelet írt annak a 120 ezer uniós munkavállalónak, aki feliratkozott a belügyi tárca levelezési listájára, a levél szövegét azonban a minisztérium mindegyik külföldi EU-állampolgár számára hozzáférhetővé tette.

A miniszter biztosította a határátkelőket, hogy az Európai Unióval elért megállapodás a jelenlegiekkel „jórészt” megegyező jogosultságokat biztosít majd számukra, és megőrzi hozzáférésüket a brit egészségügyi szolgálathoz, a jóléti juttatásokhoz és a nyugdíjrendszerhez.

Mutass be a Brexitnek, válogass brit álláslehetőségek közül egyetlen kattintásra!

Amber Rudd hangsúlyozza: a jelenleg külföldön tartózkodó családtagok a jövőben is jogosultak lesznek arra, hogy csatlakozzanak a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárokhoz.

Ezeket a jogosultságokat a brit kormány törvényben rögzíti, így a külföldi uniós polgárok abban a biztos tudatban élhetik életüket, hogy e jogaik nem változnak – áll a miniszteri levélben.

Amber Rudd azt is megígérte, hogy a digitális rendszert gyorsan és egyszerűen lehet majd használni, nem lesznek bürokratikus akadályok, és a folyamodványokat elbíráló tisztviselők a kérelmezők javát szem előtt tartva járnak majd el.

Az életvitelszerű további tartózkodásra szóló engedély beszerzése nem kerül majd többe, mint a brit útlevél kiváltása a brit állampolgárok számára. Ez jelenleg 72,50 font.

Külföldre húz a zsebed? Válogass itt álláslehetőségek között!

(Fotó: pixabay.com/StockSnap)

Share.

About Author

Leave A Reply