Minden idők legbutább drogcsempészei

0

Isabelle Lagace és Melina Roberge meglehetősen kétes hírnévre tettek szert, amikor lebuktak, mint alighanem minden idők legbénább kokaincsempészei. A történet egyszerre szánalmas és tanulságos is, főleg, hogy a nem kifejezetten egyetemi oktató páros az Instagram miatt bukott le.

A két kanadai nőt még 2016-ban kapták el az ausztrál rendőrök, miután egy, az Instagramon csodálatosan végig dokumentált héthetes luxusút végén megérkeztek Sydneybe – csekély 35 kiló kokainnal a bőröndjeikben.

Ha ez nem lenne elég, az Angliától Ausztráliáig tartó, egyébként 11 ezer dollárba (2 millió 750 ezer forintba) kerülő út során érintették Bermudát, Chilét, Ecuadort és persze New Yorkot is – mindezt folyamatosan végigfotózva, nehogy bárkiben kétségek maradjanak, milyen menők is ők.

Melina Roberge a bíróság előtt beismerte, hogy összesen közel egy mázsa kokaint csempésztek az útjuk során (végül ugye 35 kilóval kapták el őket), amiért a napokban meghozott ítélet szerint hét évet kell börtönben töltenie, és leghamarabb 2021-ben szabadulhat. (Társát már korábban hét évre ítélték.)

„Roberge-t megszédítette az életstílus és a lehetőség, hogy menő képeket posztoljon az Instagramra. Azt akarta, hogy irigykedjenek rá. Most aligha ez a helyzet” – mondta az AP hírügynökség szerint Kate Traill bíró.

A bíró emellett szólt arról is, hogy az eset szomorú lenyomata a közösségi médiában élő generációnak, akik életében a lájkok száma a legfontosabb pénznem.

Maga Melina Roberge „buta fiatal nőnek” nevezte magát, akit megszédített egy kanadai „sugar daddy”, aki belevitte az egész kokaincsempészetbe. Ugyanakkor a férfit nem nevezte meg, mert tart attól, hogy emiatt bajba kerülne Kanadában élő családja.

A világkörüli út mellett a nőnek ez a bizonyos férfi a csempészett kokainból származó bevételek kis százalékát is odaígérte, de alapvetően ő csak csaléteknek volt ott, hogy (mint a bíró fogalmazott) „szép legyen”.

Közveszélyes sztárok

Share.

About Author

Leave A Reply